• ben değil avrupa merkez bankası başkanı lagarde diyor... gerçi bende diyorum ama "geleceğin parası bitcoin abii" diyenlerden linç yiyoruz.

    bir kere bitcoin'in dayandırıldığı bir varlık olsa, merkez bankaları alır... şunu bile akıl etsek bitcoine bakış açınız değişecek. yani bu merkez bankaları altın alıyor, döviz alıyor neden bitcoin almıyor, doğru siz büyük resmi daha iyi görüyorsunuz :)

    eleştirilerim bitcoini yatırım olarak gören kişilere... yoksa traderler girer çıkar, kârını alır, stop olur işini halleder gider... ama bitcoini ciddi ciddi yatırım olarak gören insanlar var... bu gibi kişileri gördüğümüzde insan çiftlikbank türevlerine hiç şaşırmıyor.

    son olarak bitcoin yükselse de, düşse de bu bitcoin'in spekülatif bir varlık olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    kaynak:
    https://www.ntv.com.tr/…acak,-tdldlmdhkevjidhealj7w

    edit: bir arkadaş bitcoinin altından hiçbir farkı yok. ikisi de hiç bir dayanağa dayanmıyor demiş... altın, emektir... altını çıkarmak için milyonlarca dolarlık yatırım gerekiyor, iş makineleri - personel - emek vs... yani ortada dayanılan bir şey var. nasıl yok? değerli bir maden yani. kömürün nasıl değeri varsa, altının da var... kömürün değeri nasıl enerji kullanımı ile arz-talep'e göre belirleniyorsa; altın da ziynet eşyası, insanlık tarihi boyunca arz-talepe göre fiyatlanan değerli bir maden.

    bitcoin sanal.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap