1502 entry daha
  • evreni yok diyen arkadaşı iyi dövmüşler. biraz haketmiş. zira evreni var. star wars'un nilmem kaç gezegeni, bilmrm kaç yüz karakteri bilmem kaç yıl içeren bir olay örgüsü mevcut. ha tüm bu bilgiler tek seferde oluşturulmadığı için garipsenebilir. warcraft serisi de öyledir ama kimse evreni yok diyemez. o yüzden sen haketmişsin birader.

    haklı olduğu yer ise; derinliği yok. lotr'nin de derinliği yok ona bakarsan. warcraft'ın da. yani star wars'dan solaris çıkmaz tabiki. blade runner bilimkurgusu bekleyemezsin. dune bekleyemezsin. dune'un da oyunu olmaz adam gibi. bu beklentiyle de bu evrene giriş de yapılmaz zaten. hayranların beklentisi ciddiyetin korunması, kendi içinde tutarlı olması o kadar.

    hem felsefi hem uzayda geçen bir şeyler izlemek istiyosan git legend of the galactic heroes izle. battlestar galactica(felsefeden çok din var ama)izle.

    tanım: star wars bir blockbuster film, oyun, dizi serisidir. hikayenin akışına bilim-kurgusal detaylardan daha çok önem verilir. araya force gibi çok derin açıklanmayan fantastiğe kaçan öğeler serpiştirilmiştir. ilk filmler kendi döneminde kült olmuş ama sonraki yapımlar (mandalorian dizisine kadar )aynı etkiyi hiç yakalayamamışlardır.
283 entry daha
hesabın var mı? giriş yap