75 entry daha
  • sorun yalnızca telefon üreticilerinde değil.

    800 dolar bu ürünün amerika'da perakende fiyatı. avrupa fiyatı da aşağı yukarı aynı. yani 800 dolara bütün zincirin kârları, maliyetleri ve devletin vergisi dahil.

    bizim kur zaten uçmuş, fakat bu uçuk kurla bile olması gereken perakende fiyat 5920 lira. yani verginin üstünde bir vergi var anlayacağınız.

    aynı durum konsollarda da geçerli. 500 dolar eder 3700 lira. bizde 8300 lira. mesele yalnızca kur değil bu sebeple, telefon üreticisine de bir şey diyemiyorum. haliyle apple için de geçerli bu durum.

    saçmalığı şuradan çıkartın, benim evimin yanı başında ülkenin en büyük elektronik satış zincirlerinden biri var ve fiyatları da ülke ortalamasına göre bayağı ucuz. ben evimden çıkıp iki adım oraya yürüyüp bir elektronik ürün alacağıma, aynı parayla buradan avrupa'ya uçup, orada birkaç gün konaklayıp, alacağımı alıp geri gelebiliyorum ve cebime para kalıyor. gerçekten söyleyecek bir şey bulamıyorum. bravo.

    telefona gelirsem, samsung iyice zıvanadan çıkmaya başladı. apple taraftarları niye bu durumdan memnun, onu çok anlamadım. normalde rekabet tüketiciye yarar, bunların rekabeti kendilerine yarıyor. belki belli konularda toplumun fanboyluğu değil de tüketici kültürü ağır bassa şöyle şeyler yapamazlar. kötü telefon çıkınca bu telefon kötü deyip almayı reddetmek gerekiyor. yıl olmuş 2020, apple hala 4gb ram, 60hz ekran, 64gb hafızalı amiral gemisi telefon çıkartıyor ve karşılığında yalnızca şakşak işitiyor. yani bu ekşisözlük'ün gücünün çok ötesinde bir mevzu fakat o şarj aleti ve kulaklık kutudan çıkartıldığında gerekli tepki gösterilseydi bugün samsung ve xiaomi de aynı şeyi yapamazdı. sonuç olarak giren çıkan bize.

    galaxy s21 micro sd girişini kaybetmiş, şarj cihazı yok, kulaklık yok, ekranı 1080p'ye inmiş, arkası camdı şimdi plastik olmuş ve batarya da küçülmüş. exynos'un çağa uydurulmuş tasarımı özellikle türk tüketici için çok önemli bir haber, fakat buradan veren başka taraflardan çokça kısmış. bir de çıkıp "şimdiye kadar yaptığımız en iyi bilmem ne" diye anlatmazlar mı, mükemmel bir kültür oluşturdu gerçekten apple, sağolsunlar.

    samsung özünden koptu bayağı, xiaomi mi 11 çok güzel görünüyordu, türkiye'ye ne zaman gelir bilmem, yurt dışı fiyatı 620 dolar civarıydı, olağanüstü bir telefon, bakalım bizde ne kadar olacak, gelirse o da. her yer 10t pro videosu kaynıyor, heralde 1 hafta filan satışı oldu o telefonun, asla stok gelmiyor aylar oldu. pixel'in, oneplus'ın, asus'un güzel telefonları var, bizde yok. illa iş hanlarından pasaport kayıtlı mı alalım?
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap