8 entry daha
  • heyecanla beklediğim yeni ve ram dostu olduğu iddia edilen tablet arayüzüdür. belki yalnızca ben böyle düşünüyorum ama windows 10'un gereksiz ram tüketimi performansı epey düşürüyor. hele ki 4gb bir rama ve hard diske kurulu bir sisteme sahipseniz. windows 7 ve 8.1 'i mumla aratıyor insana.

    edit (16.05.2021): microsoft'un projeyi sonsuza dek rafa kaldırdığı şeklinde bir habere rastladım ve muhtemelen doğru bir haber. ilkten neden böyle bir şey yapıldığını anlamasam da sonradan microsoft'a hak verdim. yıllarca rakiplerinden farklı olmak ve tek olmak için farklı olmaya çalışan bunun için windows phone gibi projeleri çöpe atmayı göze alan microsoft'un chromium tabanlı ya da android'e benzeyen bir işletim sistemini tabletlere geçirmesi rakiplerinin üstünlüğünü kabul etmesi anlamına gelecekti. ayrıca rakiplerinin tam anlamıyla bir üstünlüğü yokken. microsoft tabletlerde 32 bit windows 10 home kullanıyor genelde. 10x projesinin rafa kaldırılmasıyla microsoft, tüm ekibi windows 10 sun valley güncellemesine kaydırmış. bu da demek oluyor ki microsoft kendi işletim sistemine yenilikler ekleyecek ve kendi tüketicilerini android almaya muhtaç etmeyecek.

    android uygulamalarını kullanmamak için son zamanlarda emulatör uygulamaları ortaya çıktı. ki son dönemlerde üçüncü taraf emulatör uygulamaları kullanan windows kullanıcılarının sayısı da artmış görünüyor. windows hem kendi resmi emulatör uygulamasını devreye sokarak hem de windows kullanım deneyimini daha da iyileştirerek kullanıcılarına ayrıca bir android cihaza gerek duymadıklarını kanıtlarsa o zaman yeni nesil chromeos ya da klavyeli android tabletler gibi cihazlara ihtiyaç duyulmaz. zira fikrimce windows'u kullanan kitle windows'un eksiklerinin giderilmesi halinde başka bir alternatife yönelecek bir kitle değil. bu yazılanlar doğru ya da yanlış benim fikirlerimdir.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap