4 entry daha
  • metro group asset management’ın (mam) 2007’de açılan son alışveriş merkezi projesi. geniş bir alana kurulan alışveriş merkezi; çimenle kaplı çatı sistemi ve kalorifer kazanı olmaksızın, jeotermi enerjisi ile kurulan alternatif bir yapı. rampa ve merdivenlerden oluşan yaya yolları belli yerlerde yeşil çatının üzerine bağlanarak insanların yeşil alana çıkmasına izin veriyor.
    jeotermi sistemi ise, meydan'ı avrupa'nın önde gelen örneklerden biri yapıyor. yapıda ısıtılması ve serinletilmesi için doğal bir kaynak olan "yer ısısını" kullanılıyor. bu tesis; ticari bir mülkün klimatizasyonu için kullanılan, avrupa'nın en büyük jeotermi tesislerinden biri. bu sistem yılda 1,3 milyon kilowatt saat primer enerji tasarruf ediyor. toprağın ısısı diğer enerji alternatifleri karşısında daha fazla avantaja sahip. bu enerji daha emniyetli, günün ve yılın her vaktinde kullanıma hazır ve çevre için zararlı herhangi bir emisyona neden olmuyor. meydan‘ın toprak enerjisiyle ısıtıp soğutulması yılda yaklaşık 350 tonluk karbondioksitin doğaya verilmesini önlüyor.
    bunun yanında meydan'da çöpler ayrıştırılarak çevrimleme (recycling) sistemi kullanılarak atılacak. bu sistemle meydan'daki mağazaların atıkları, en modern çevrimleme sistemleri ile uzaklaştırılıyor.
    tüm bu doğayla barışık özellikleriyle meydan alışveriş merkezi, her geçen gün yenisi dikilen alışveriş merkezlerine önemli bir alternatif.

    daha ayrıntılı bilgi için:
    http://www.arkitera.com/…dan-alisveris-merkezi.html
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap