1 entry daha
  • bazı notlar:

    - yakın zamana kadar oscar ödüllerinin dağıtım töreni için seçilen gün pazartesiydi, 2 yıl önce pazar gününe alındı.

    - ödül töreni en son 1968 yılında kendisine tanınan 3 saatlik zaman süresi içinde tamamlandı. en uzun süren ve bu alanda rekor kıran oscar ödül töreni ise geçen yıl yapıldı: 4 saat 2 dakika.

    - ilk olarak 1941’de oscar kazanananların kim olduğu törenden önce açıklanmadı ve daha sonra da kapalı zarf yöntemi uygulanmaya devam etti.

    - ii. dünya savaşı’ndaki amerikan askerlerinin töreni dinlemesi için ilk defa 1943 yılında radyo yayınıyla törenler, dünyaya duyuruldu.

    - 1929’dan beri 2300 adet oscar heykelciği dağıtıldı. her oscar heykelciği, 13 inç yüksekliğinde ve 8.5 pound ağırlığında.

    - oscar ödül töreni, ilk olarak 1953 yılında televizyonda yayınlandı ve sunucusu bob hope’tu. ödüller, 1966 yılında ilk olarak televizyondan renkli olarak yayınlandı.

    - akademi, mesleğinin son yıllarını yaşayan çok yaşlı ya da çocuk oyunculara, sakat rollerine çıkanlara ve amerikan toplumunu eleştiren filmlere ödül vermesiyle tanınıyor.

    - aralıksız 4 saat süren oscar töreninde, ödül kazananların konuşma süresi sadece 30 saniye.

    - her yıl işi bittikten sonra katlanıp valencia’da bir depoda tutulan, televizyondan izlerken ne kadar uzun diye düşünülen kırmızı halı üzerinde yürüyen artistler kadar meşhur.

    - her sene 6 kişinin yan yana dizilerek açıp serdiği, sonra da rulo yapıp kaldırdığı, akademinin malı olan halı 75.5 metre uzunluğunda.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap