32052 entry daha
  • ufkunuzu iki katına çıkarmayabilir ama cebinizdeki parayı katlayabileceğiniz bir şey hakkında bilgi vermek isterim.

    (bkz: kredi kartı aidatı)

    bilindiği üzere çoğu banka kredi kartı aidatı adı altında 50 ila 250 tl arasında yıllık para kesiyor ve siz iadesini talep etseniz bile size bir yasa maddesiyle cevap vererek iadesini alamayacağınızı söylüyor. şimdi size bunu nasıl 2-3 gün içinde iade alabileceğinizi aktaracağım.

    öncelikle ücret kesildikten sonra bankanıza bunun tarafınıza iade edilmesiyle ilgili olarak talep açıyorsunuz ve size yazılı olarak dönüş yapılması gerektiğini iletiyorsunuz. cevabın gelmesini bekliyorsunuz. görsel

    ardından e-devlet'e giriş yapıp arama kısmına hakem yazıp altta çıkan `türkiye bankalar birliği bireysel müşteri hakem heyeti` ni seçiyorsunuz. burada dikkat edin tüketici hakem heyetini seçmeyeceksiniz ! görsel

    bu kısma girdikten sonra kurallar ve şartlar falan var. isteyen uzun uzun okuyabilir. buralara devam diyerek ilerleyeceksiniz ve sağda yeni başvuru tuşuna basacaksınız.

    burada da bazı bilgilendirme yazıları ve kuralları var. okuyup, kabul edip devam edeceksiniz. ardından karşınıza bir form çıkacak. burada ilgili alanları doldurup iletişim tercihine e-posta seçip ilerleyeceksiniz.

    sonrasında söz konusu bankanızı listeden seçeceksiniz.

    bankaya başvuru tarihine ==> bankaya iade talebinizi ne zaman yaptıysanız onu seçip

    konu işlemin meydana geldiği tarihe ==> kredi kartı ekstrenizde bu ücretin hangi tarihte kesildiyse o tarihi seçip

    özet kısmına talebinizi dile getireceksiniz. buraya kısaca şu şu tarihte kartımdan kesilen şu tutarlı kart ücretinin iadesini talep ediyorum gibi yazabilirsiniz.

    altta ilgili bankadan cevap aldınız mı kısmı var burayı evet işaretleyip devam edeceksiniz.

    sonraki sayfada sizden banka cevabınızı isteyecek. bankadan aldığınız cevap maille geldiğinden mailde o ilgili cevap mailini pdf'e çevirip bu kısımdan yüklemelisiniz. en son bu işlemi de yaptıktan sonra başvuruyu tamamlayabilirsiniz.

    2-3 gün sonra heyet dosyanızı inceleyecek ve karara bağlayacaktır. görsel

    ve mutlu son görsel
9548 entry daha
hesabın var mı? giriş yap