1 entry daha
  • öncelikle; (bkz: türkiye'de linc kulturu)

    farklı sitelerde farklı kişilerin bu konuda yazdıgı bir kaç konuyla devam edelim.

    ntvmsnbc'den tülay sağlam isimli bir muhabir türkiye’de linç kültürü mü oluşuyor? başlıklı bir haberde şöyle demiş;

    siyasetçi, sosyolog, psikolog ve sivil toplumcular son günlerde yaşanan linç olaylarını değerlendirdi. işte tespitleri: bu olaylar uzun yılların birikimi. türkiye’yi bu günlere yoksulluk, sen-ben ayrımı ve yöneticilerin linci alenen onaylaması getirdi.

    istanbul - türkiye son günlerde “linç” sözcüğünü çok sık duyar oldu. istanbul’daki 30 ağustos zafer bayramı kutlamalarında lübnan’a asker gönderilmesini protesto eden öğrencilerin açtığı pankart, linç girişimine neden oldu. bu olayın hemen ardından istanbul emniyet müdürü celalettin cerrah’ın, “gerekli ve güzel bir tepki” sözleri tartışma yarattı. türkiye’de linç kültürü mü oluşuyordu? türk halkı her zamankinden daha tepkili ve öfkeli miydi? insanları galeyana getiren linç edilmek istenen kişiler miydi yoksa sorunlar mı?

    http://www.ntvmsnbc.com/news/384069.asp

    bir de burda yaşanan olaylarla beraber linc kültürü incelenmiş;

    http://www.ozgurgundem.org/haber.asp?haberid=45220

    üşenmeyip onları okuduysanız bir de bu var;

    özgür bir platform olan ek$i sozluk'te sürekli devletin halkın yaptıgı yanlışlar gündeme getiriliyor eleştiriliyor. bazen sozluk yazarlarıda haksız eleştiriler alıyor olsa da söylemekten vazgeçmiyorlar. türk toplumunun vazgeçilmezi haline gelen linc kulturu yanlış oldugu, yapılmaması gerektigi farklı başlık ve entrylerde sıkca soyleniyor ama burda yani ek$i sozlukte de linç var kültür var.

    toplumda benimsenen yanlışları söyleyenler yeri geldiğinde aynı yanlışları kendileri yapabiliyorlarmış goruyoruz bazı zamanlarda.

    bazı yerlerde yaygınlaşan linc kulturunun eğitimsiz ve bilincsiz toplumlarda daha fazla oldugu soyleniyor ama bu diğer yerlerde olmadıgı kanıtlamıyor olmakla beraber, sözde eğitimli ve bilincli insanları bir araya geldigi bazı yerlerde bile hiç düşünmeden linç edilebiliyor insanlar.

    (bkz: vurun lan ölmedim daha)
296 entry daha
hesabın var mı? giriş yap