43 entry daha
  • çin'i fabrika ülkesi haline getiren şey sadece çin değil tüm insanlık. batı da çin'i çok sevdiği için işlerini bu ülkeye yaptırmıyor yani çin ucuz olduğu için bugün pek çok refahınızı buna borçlusunuz. yoksa kullandığınız iphonelar bile bugünkünden daha pahalı olacaktı. durum böyleyken ucuza çalıştırılan halkın yüksek kalite et yemesini , ülkenin sanayi atıklarından arınmış olmasını bekleyip tüm suçu bu ülkeye atmak iki yüzlülüktür. çin devamında amerikayla birlikte en stresli birinci ülkedir.
    elinizdeki ürünlerin bilmem kaçının çin üretimli olduğunu ya bilmeyecek kadar cahilsiniz ya da klavye delikanlılığı yapıp olmasın öyle insanlar safsatası yapıyorsunuz.
    eğer buna rağmen samimiyseniz çin'de üretilen ve başka ülkelerde çin bankalarına ait olan hiçbir yerde hiçbir şey almayın ama size bir haberim var elinizde çok az seçenek kalacak.
    ek : bir kürt olarak uygurların yaşadıklarından memnun değilim hatta bayağı rahatsızım ama devletlerin kötülükte yarıştığını düşünürsek orta doğunun yaşadıkları ve hala yaşıyor oldukları demokrasi amaçlı değildi değil mi? ırak ile başlayan ve hala bizi de etkileyen süreci başımıza sadece biz açmadık bence. üzerinden henüz 20 yıl geçmedi bile ki hala yaşanan başka şeyler var. müslüman işine gelince terörist işine gelince iyi olan yaklaşım size samimi mi geliyor yoksa yutmuş gibi mi yapıyorsunuz?
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap