3 entry daha
  • 6 şubat 1958'de yaşanan bu hazin olayın üzerinden 50 yıl geçmiş olacak önümüzdeki aylarda. manchester united, kazada kaybettiği kişileri anmak için bir güzellik düşünmüş. 10 şubat 2008'de oynanacak manchester derbisine kırmızı şeytanlar, busby babes'in 1958'de giydiği formaların birebir replikasyonu ile -forma üzerinde ana sponsorları aig, kit sponsorları nike, premier lig logosu, oyuncu isimleri ve özel sırt numaraları bulunmayacak- çıkmak istedi. her ne kadar ilk başta fa'den izin alamasalar da son gelen haberlere göre bu izni de koparmışlar.

    city yönetimi de bu karşılaşmanın çok büyük önem taşıdığına işaret ediyor. üst yöneticilerden birinin açıklamasını okudum mesela. adam bu trajedinin sadece united'ın değil tüm manchester şehrinin olduğu gibi bir açıklama yapmış. bu da manchester şehrinin bu kaza söz konusu olduğunda ne kadar birbirine kenetlendiğini gözler önüne seriyor.

    10 şubat 2008 günü futbol dünyası kesinlikle çok büyük bir anma törenine tanık olacak. aslında futbolun güzellikleriyle dolu bir hafta geçecek o hafta manchester şehrinde ki bu güzellikler sahada oynanan futbolla sınırlı kalmayacak kesinlikle. belki de futbolun izlemediğimiz kadar dolu güzelliğini bize yaşatacak o hafta manchester kulüpleri tabii fox maçı yayınlarsa.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap