14 entry daha
  • ismi vakko ile özdeşleşen vitali hakko kendisi ile yapılan bir röportajda şu ifadeleri kullanıyordu. "hayatımı anlatırken vakko'nun geçmişini de anlatmış oluyorum. zira benim hayatım vakko ile özdeşleşmiştir. nerede olursam olayım herkes beni bay vakko olarak görür. benim kuşağımın birçok işadamı, işe sıfırdan başladığını söyledi. ben sıfırdan bile başlamadım. başladığım nokta sıfırın çok altındaydı. ne var ki, ben de, benim kuşağımın birçok işadamı da, kendimize özgü kişileriz. ve bambaşka sosyal ve ekonomik şartlar içinde yetiştik. iyi niyetten, umuttan, geleceğe ve kendimize olan güvenden, becerimizden başka hiçbir sermayemizin olmadığı bir dönemde kendi kendimizi yetiştirdik. genç cumhuriyetin ilk kuşağıydık. bize hız veren atatürk devrimleriydi. şapka devrimi, kıyafet devrimi olmasaydı, kuşkusuz bugün vakko da olmazdı. "ben resim yapamam. beste yapamam. şiir yazamam. ama, insanlara renklerle, desenlerle ortaya koyacağım ve onları mutlu kılacağına inandığım bir eşarp, bir kravat, bir giysi seçip, onu gerçekleştirebilirim. güzel sözlerle onların gönlünü alabilir, mutlu anlar yaşatabilirim. biz eskiler bunları, gençlere anlatmakta güçlük çekeriz. onlara anlamakta güçlük çekerler. bana çevremdeki gençler, oğlum dahil, sık sık, “devir değişiyor” derler. haklıdırlar. ne var ki, devir ilk defa değişmiyor. ben hayatım boyunca, bu devir denen şeyin birçok defa değiştiğini gördüm. ama ağaçlar, çiçekler, kuşlar, kelebekler değişmiyor. güzelliğin biçimi değişiyor olabilir, ama özü değişmiyor. hayatta öğrendiğim gerçeklerden biridir: sizinle ilgili iyi bir şey söylense, bu doğru da olsa, buna pek az kimse inanır. ama söylenen kötü bir şeyse hemen herkes inanır. yalan ne kadar büyükse inananı o kadar çok olurmuş. bizim meslekte gerçek sermaye insandır. onun bilgisi, tecrübesi, sezgileridir. eğer böyle bir kaptanınız varsa, denize açılmaktan korkmayın! gerçek profesyonellik budur. eğer içinizde bu profesyonellik duygusu yoksa hiçbir şey başaramazsınız. hayatta insanı başarıya götüren tek şey, başarmak tutkusudur. kuşkusuz diğer faktörler bu başarıyı kolaylaştırıp, çabuklaştırabilir, uzun ömürlü olmasını sağlayabilir. ama hiçbir şey sizin elinizden aklınızı, yeteneğinizi, deneyimlerinizi, tutkularınızı alamaz."

    kaynak:www.hurriyet.com.tr

    bay hakko'nun bu röportajda söylediği her sözün, dikkate alınması gereken birer nasihat, hayatta işlemeyi başarmış birer hayat tecrübesi ya da en yalın anlatımla bir hayat başarısı olduğu muhakkaktır. eğer dikkatli okunursa önemli ölçüde yol gösterici özellikte olduğu çok rahat farkedilebilinir. atalarının ispanya'dan gelerek sığındığı bu toprakları vatan bilerek seven, bağlanan bu yüce gönüllü insana nasıl saygı duyulmaz ki?

    büyük bir değerdiniz vatan bildiğiniz bu ülke için ve eminim hep de öyle kalacaksınız.... sizin binbir emek ve özveri ile yaratıp büyüttüğünüz, hem sizin "türk markası" dediğiniz vakko adını yalnızca çocuklarınıza, torunlarınıza değil, kalite ile özdeşleşen bu markanın kıvancını tüm türkiye'ye de miras bırakmış oldunuz.

    uğurlar olsun bay hakko.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap