498 entry daha
  • erken yaşlar değildir.
    ufak bir ilçede bir aşiret ağasının oğlu olarak dünyaya geldim. babamın 4 karısı vardı, benden sonra 12 kardeşim daha doğmuştu. ailemiz biraz kalabalıktı ancak kardeşlerimle aynı çileleri çektiğim için birkaçı hariç hepsini seviyordum.

    etrafımızdaki insanların çoğu gibi babam da bağnaz birisiydi. erkek çocuklarının okumasına bile hiç sıcak bakmıyordu. ben ise kendimi bildim bileli acayip meraklı, okumayı seven derslerine ilgili bir çocuktum.

    güç bela babamı ikna ederek liseye kadar okudum ancak sonrasında babama söz geçirmek mümkün olmadı. babam ben diğer kardeşlerime göre biraz daha ferasetli birisi olduğum için beni tarlaların başına geçirdi. okuma defteri benim için kapanmamıştı yalnız. ilçedeki kütüphaneye gizli gizli gider kitap alır , akşamları çekilir bir köşeye okurdum.

    babamın baskıları dayanılır gibi değildi. bir birey olduğumu bile hissedemiyordum. büyümeme rağmen hiçbir hususta söz sahibi olamıyordum.

    bir gün babam geldi eve, bir arkadaşının kızıyla beni evlendireceğini söyledi. haftaya düğünün var, gerekli hazırlıkları yap dedi. daha evleneceğim kadını öncesinde hiç görmemiştim bile. ikimiz de 18 yaşındaydık ancak o ilkokul dahi okumamıştı.

    kafa yapım ailemden tamamen farklıydı, ben dindar biri değildim ve genç yaşta evlenmeyi istemiyordum ancak itiraz etmem mümkün değildi.

    bir hafta sonrasında düğünümüz oldu. karımla düğün gecesi tanıştım. ona durumu anlattım, ben bir ailenin sorumluluğunu üstüme alacak kadar büyümemiştim. kendisinin iyi biri olduğuna inandığımı söyledim ancak bu işin yürümeyeceği kesindi. 2 ay boyunca evin içinde arkadaşmışız gibi farklı odalarda yattık.

    ailem daha ilk haftalardan çocuk istemeye başlamıştı. hayatım boyunca yaşadığım diğer sıkıntılarımla beraber bu evlilik olayı canıma tak etmişti. adam buldum, bir gece planımı sadece karıma anlattıktan sonra istanbul’a kaçtım.

    babam zengindi. tarlaların da başında ben olduğumdan para açısından sıkıntım olmadı. istanbul’da 2 hafta boyunca bir otelde kaldım. bu arada ailemin beni geri getirmesi amacıyla istanbul’a adam gönderdiğini öğrendim. bana burada da rahat yoktu.

    bir göçmen kaçakçısı ayarladım. yunanistana kaçtım oradan da belli bir sürecin ardından almanyaya iltica ettim.

    almanyada bir dükkanda garson olarak çalışmaya başladım. seneler içinde de birikimimle kendi hayatımı kurdum. geldikten 10 sene sonra evlenmiştim. yıllar içinde de azmederek üniversite okumuştum. o yaşımda mühendisliğe başladım. aldığım eğitimin kaliteli olmasından dolayı da refah düzeyim epey yükselmişti. kaçışımın üzerinden yıllar geçti .memleketten haber geldi. babam vefat etmişti. cesaretimi topladım , taziye işlemleri için memlekete döndüm. defin işlemlerini yaptıktan sonra (sözde) eski karımı buldum. helallik istedim ancak bana yaşlı gözlerle baktı, neler çektiğimi bilemezsin dedi. nikahımız resmi olmadığından , giderken de kendisini boşadığımı belirttiğimden dolayı benden sonra onu yaşlı bir adamla evlendirebilmişler, adam öldükten sonra da herkesin dışladığı birisi olmuş.

    kararımı vermiştim, onu da köyden kaçıracaktım. memleketten normalde ayrılacağım tarihin 2 gün öncesinden gizlice eski karımı da alarak yola çıktım. istanbul’a götürdüm. ben almanya’ya döndüm onu da vize işlemlerini halledene kadar ıstanbul’da bir yerde tuttum. sonrasında almanya'ya getirttim bir ev tuttum. dil kursuna yazdırdım, 6 ay sonra ise maaşı yüksek bir iş ayarladım.

    kendimce hatamı telafi etmeye çalışmıştım. ancak bir hayat mahvolmuştu benim yüzümden . pişmanlığımı sürekli belirtiyordum ona . o kadar yüce gönüllü birisiydi ki bir süre sonra beni affettiğini söyledi. ancak benimle aynı şehirde kalmasının mümkün olmadığını belirtti. kendi hayatını devam ettirecek kadar parayı kazandıktan sonra bir başka avrupa ülkesine göç etti. su an nerede yaşadığını bilmiyorum ancak en son çok iyi bir beyefendiyle evleneceğini söyledi.
    öyle işte bizim hikayemiz bu şekilde, genç yaşta zorla evlendirilmenin çilesini 2 insan yıllar boyunca çekti.

    şu yaşta evlenin falan diyemeyecem ancak 2 farklı hayatı tamamen değiştirecek bir karar almak üzere olduğunuzun bilincinde olmanız gerekiyor.
133 entry daha
hesabın var mı? giriş yap