26 entry daha
  • lise son kimya sınavı, okul alman sistemi tabanlı* olduğundan ve biz öss derdine düştüğümüzden okul dersleri ihmal edilir. haliyle sınava hiçbir şey bilmeden girilir.

    sınav boyunca karşılıklı diyaloglar iki çaresiz öğrencinin birbirine top atması şeklindedir.

    -abi şu soruyu bilion mu
    -yok abi sen şunu yaptın mı
    -yok onu bilmiyorum ki ben, bari şunu yapalım grafik çizilcekmiş sallasak tutar
    -valla ne çizsek ki
    -karbonlardan tren yaptım ben

    sonuçta ikimiz de hiçbir şey bilmeden sürekli birbirimizden yardım ararken sonunda kimya hocası kıllanır, hışımla gelir, "siz ikiniz çıkabilirsiniz sınavınız bitti." kağıtlarımızı elimizden yırtarcasına çeker alır masasına koyar.

    bir süre dumur vaziyette kalır sonra yavaşça isteksizce toparlanırken hoca hiç oralı olmaz diğer öğrencilere bakar, arada da sıkıntı ve meraktan kağıtlarımıza şöyle bir bakmaya yeltenir. sonrasında gözleri faltaşı gibi açılmış ve ağzındaki sırıtış giderek artarak okumaya devam eder, tam biz sınıftan çıkacakken kağıtlarımızı alır geri gelir.

    kahkahaları arasında şu cümle duyulur
    "siz ikiniz, alın kağıtlarınızı, sınav sonuna kadar yazmaya devam edebilirsiniz. istediğiniz kadar konuşun birbirinizle, size bakmicam."

    sözünü tutar, konuşsak da bağırsak da dönüp bize en ufak bir işaret yapmaz, sadece acizliğimize gülerek izler gelip ne yazdığımıza bakar, yine gülerek gider.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap