7 entry daha
  • bilgisi olmadığı halde hayvana eziyet ederek öldürmenin önüne geçilmesi lazımdır, kurban bayramı adı altında sadece televizyonlarda gördüğümüz görüntüler bile yeterli sanırım bu vahşete tanıklık etmekte. bir kurban bayramı süresince sokakların kan içinde olması, kanalizasyondan akan kanın döküldüğü denizi,gölü ve geniş çevresini kahverengimsi bir renge dönüştürmesi gibi olaylar asla olmamalı. bir taraftan kendi perspektifine göre hayırlı bir aktivite yaparken diğer yandan çevrenin tam anlamıyla içine sıçmak pek mantıklı olmasa gerek.
    tabii ki bu konuda ne kadar konuşulsa az, aileler kurban keserken 11 yaşındaki çocuğun eline bıçak verip kurbanın boynunu kestirtebiliyorlar. bu durumda yine eğitim sistemimiz devreye giriyor çoğu durumda olduğu gibi.
    kurban kesimi yerine çeşitli alternatiflerde düşünülebilir elbet. kurbanın kesilmesinin amacı fakirlere yardım etmekse maddi bir yardım çok daha mantıklı olur. kurbanlara verilecek para toplanıp neler yapılmaz ki.. kültürel bakımdansa halk bu tarz alternetiflere özellikle dini bakımdan çok sıcak bakmıyor olsa gerek ki kurbanı tercih ediyorlar. sorun yok, ancak hayvanları da göz önünde bulundurmak lazım. toplu kesimlerde eminimki bir çok yerde hayvanın acı çekmemesini sağlayan özel kesim tekniğini kullanan yoktur.
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap