9 entry daha
  • orjinal konser kaydının üzerine bir takım ekleme ve düzeltmeler yapılarak piyasaya sürülmüştür, düzeltmeler;

    disk 1:

    -nightrain: kaydın scream bölümlerini dikkatle incelersek 88-94 arası kullanmadığı screamleri duyabilirsiniz. bu çığlıkların normale göre çok daha temiz olduğuda gayet açık.

    -welcome to the jungle: bu şarkıdada bazı yerler tekrar kaydedildi, verebileceğim en iyi örnek axl'ın final çığlığı ve you re gonna die dediği yer. şarkının geneline göre o kısımda ayrı bir netlik var ve çok daha temiz şekilde duyulabiliyor. rir3'de ki jungle'la karşılaştırırsan ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    -my michelle: bu şarkıda axl'ın vokalinin büyük bir kısmı yeniden kaydedildi. orjinal kayıtta daha derin ve içten bir hava varken era kaydında spaghetty incident'den fırlamışcasına bir punk ve coşku havası var. las vegas kaydıyla karşılaştırabilir.

    -used to love her: bu şarkıdaki ayrıntılar çok açık, 1988 donnington konserinden alınan orjinal kayıtta axl'ın sesi bitme noktasında (muhtemelen alkol ve uyuşturucudan dolayı). aşağıdaki sözlerin söylendiği yerde yeniden kaydedildiği çok çok açık bir şekilde farkediliyor.

    "i used to love her
    but i had to kill her
    i used to love her, mm, yeah
    but i had to kill her
    i had to put her, oo, six feet under
    and i can still hear her complain"

    dinlerken nasıl kaçırdığınızı kendi kendine sorgulayacaksınız, gerçekten çok belirgin.

    -november rain: bu kayıtta axl'ın sesi çok temiz, ki axl november raini çok daha buğulu ve temize uzak bir sesle söyler. eğer 2001-2002 arası bootlegleri dinlerseniz sesin neredeyse aynısı olduğunu duyabilirsiniz.

    disk 2:

    -pretty tied up: my michelle'de yapılan işlem tekrarlandı ve çok daha temiz ve kuvvetli bir kayıt elde edildi.

    -move to the city: 2/22/92 tokyo şovunun orjinal kaydında zaten temiz olan kayıt eklemelerle mükemmeleştirildi.

    you could be mine: kaydın neredeyse yarısının vokal kısmı yeniden kaydedildi, yeniden kaydedilen yerler şuradan başlıyor:

    "i'm a cold heartbreaker
    fit ta burn and i'll rip
    your heart in two
    an i'll leave you lyin' on the bed
    i'll be out the door before ya wake
    it's nuthin' new ta you
    'cause i think we've seen that movie too
    with your ass in the air!"

    bu ses axl'ın o dönemde kullandığı stille çok çok alakasız, "you've gone sketchin' too many times" dan önceki screami dinlediğiniz anda ne demek istediğimi anlayacaksınız. ses çok temiz ve eski axl böyle bir scream kullanmazdı.

    -rocket queen: neredeyse tüm kayıt yeniden kaydedildi, eğer eski rq outrosuyla 2001/2002 rocket queen outrosunu karşılaştıracak olursanız neredeyse aynı sonucu alacaksınız.

    -sweet child o' mine: bu kayıttaki oynamalar çok açık şekilde ortada. ne şekilde çığlık atarsa atsın eski kayıtla karşılaştırıldığında bir farklılık olduğu hemen ortaya çıkıyor. live bir kayıt için fazlasıyla temizler.

    burada çok önemli bi ayrıntı var, söylemeyi bıraktığı andan itibaren yaklaşık 1.5 saniye sonra çok belli olmamakla beraber orjinal vokal kısmının bitiş asıl bittiği yeri duyabilirsiniz ama bunu yakalamak için gerçekten çok çok dikkatli dinlemeniz gerekiyor.

    -estranged: orjinal tokyo kaydındaki başta şarkının sunulduğu yer birebir aynı ama tokyo konserinden vokalin girdiği yer yaşlı ve yorgun bir adam tarafından söyleniyor. era kaydıdna ise kariyerinin zirvesinde olan axl çok temiz bir şekilde şarkıya giriş yapıyor.

    bu şarkıda bir hata daha var, orjinal kayıt 2/22/92 kaydıdır. tokyodaki kayıtta şu sözleri söylüyor;
    "and you don't talk so loud
    n you don't walk so proud
    any more, and what for"

    orjinal kayıtta "and what for" dedikten sonra "noo" yu aynı ses tonuyla söylüyor tokyo dvdsini izleyin bahsettiğim "noo" yu duyacaksınız. ama era versiyonunda "and what for" dan hemen sonra söylenen "no" çok daha değişik bir tonda söyleniyor, bunu yakalamak için gerçekten çok dikkat etmelisiniz.

    başka da yoktur herhalde.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap