37 entry daha
  • sözüm ona şehirlilerin(!) bunu ifade ederken bile kızıyor gibi görünmesine rağmen eğlenmesi gibidir.
    moderasyon başlığı acilen düzeltmelidir.

    köylü şehirli ayrımı günümüzde de devam eder maalesef ama büyük şehirlerde ya da şehirlerde yaşayanların büyük bir çoğunluğunun da köyü ve lakabı vardır, şehre göçle gitmiş ailelerin çocukları bunlar sonuç olarak. kütüklerden biliyoruz. şehirlerdeki yerliler, köylüleri lakapları üzerinden aşağılar ya da sizin köyde size ne diyorlardı .... mı? derler, sen hangi köylüydün ... mı? derler falan ama milletçe eziklemeyi seviyoruz bu bir gerçek.

    zamanında köyünden kalkıp şehre göçenlerin kendileri, çocukları, torunları falan küçük şehirler için de köy ifadesini kullanır ya heh işte buradan anlayın milleti.

    köylü milliyetçiliği de ayrı bir gerçek tabii. hemşehrilikten öte bir kavram gibi geliyor bana. bugüne kadar köyü hakkında olumsuz konuşan hiçbir insana denk gelmedim buna ömrü hayatı boyunca köyünü hiç görmeyenler de dahil. hele büyükşehirlerde birbirini bulanlar...

    ruhu şad olsun atam, soyadı kanunu'nu getirmiş de bu derde bir nebze olsun çare bulmaya çalışmış lakabı iyi olan birçok aile soyadını da lakap olarak almış, lakabı çirkin kaba olanlar güzel soyadları seçmiş.

    yani lakap muhabbeti evvelinde herkeste varmış ama köylüler daha acımasız davranmış. soyadı iyi duranlara lakaplarini bir sorun, hatırlamıyorum diyorlarsa büyük ihtimalle çirkin ve kaba bir lakaptir.
    kişi, sülalesinin evvelini bilir.
840 entry daha
hesabın var mı? giriş yap