430 entry daha
  • bilemiyorum böyle başlık açan insanların yazılımcı deyince aklında tam olarak ne canlanıyor? web sitesi geliştirme, oyun yapma, mobil applikasyon geliştirme haricinde başka iş yok sanıyorsunuz. bilmediğiniz konularda bu kadar çok atıp tutacak cürreti nereden buluyorsunuz inanılır gibi değil.

    (bkz: #120857489) adam demiş udemy'den vs istediğin dili öğreniyorsun, 15 yaşındaki çocuk bile programlama yapabiliyor. yahu... sizin bu dediğinize karşılık ben de cambly'den herkes ingilizce öğreniyor artık tercümanlığın modası geçti derim. youtube'da khan academy'den herkes matematik/istatistik öğreniyor muhasebeciliğin önemi kalmadı herkes hesap yapabiliyor derim. bu ne kadar saçma sapan kıyaslamalar.

    yazılım dediğiniz şey bir beceri bir araçtır sadece. neyi programlayacağınız, o alanda ne kadar bilgi sahibi olduğunuz asıl önemlidir. ona göre algoritmanızı kurarsınız. yıllar geçtikçe tecrübeniz arttıkça değeriniz de artar. kullandığınız dildeki beceriniz sadece o işi yapma hızınız artar, daha robust program ortaya çıkarabilirsiniz vs vs. bir veri analizcisi, bir banka güvenlik yazılımı geliştirici, bir cihazın apı geliştiricisi gibi bir alanda yazılım yapıyorsanız o alanı bilmeden dilde ne kadar üstün olduğunuzun önemi yok, işi a-la-maz-sı-nız. nokta. ben örneğin c/c++/python kullanarak robotik alanında programlar geliştiriyorum. driver yazıyorum, sensör datası analiz ediyorum, motion planner yazıyorum, kontrolcü yazıyorum, simulatör yazıyorum vs vs. şimdi python dilini kuran olsan, işin allahı olsan da kuvvet, trajectory, akım kontrolü, hız kontrolü daha bilimum konsepti bilmeden bir bok yapamazsın. üzgünüm.

    ha yanlış anlaşılmasın, web yazılım/mobil app geliştiren meslektaşlarımı ilk paragrafta gömdüm gibi oldu ama değil. o alanda da işinin iyileri işte bu başlığı açabilen tipler için web sitesi tasarlayabilsin diye web sitesi tasarlama programı geliştirirler sonunda da bu plug-and-play ürünleri kullanarak udemy bilgisiyle websitesi geliştirenler kendilerini yazılımcı sanarlar.

    son bir disclaimer yapacağım: udemy, coursera ve benzeri platformlarla bir "programlama dili" öğrendiğinizde (yazılım değil), bunu meslek yahut hobi edinip bir şeyler ortaya çıkardığınızda da bence harika bir iş yapıyorsunuz. olay kesinlikle yermek ya da küçümsemek değil. ancak kalkıp o kadarcık bilginizle yazılımcılarin eteklerinin tutuşması diye başlık açtığınızda hayırdır kardeş sen kim sümük derim, kimse de kusura bakmasın.
201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap