• hükümetin sağlık politikasının birebir yansımasıdır. oraya bir rotasyon için gidiyorsanız ilk gözünüze çarpan,duvarlarda boy gösteren sağlık bakanlığının hazırladığı posterlerdir. hastaların da doktorların da son bir kaç yıldır ne kadar mutlu olduğunu anlatan posterler daha ilk dakikadan bu hastane hakkında fikirler edinmenizi sağlar ve ne yazık ki bu intibak çok da parlak değildir.

    yüzlerce hasta bakmaya mecbur bırakılan asistan doktorlar,adeta sağlık işçisi gibi çalıştırılmaktadır. birincil amaçları birşeyler öğrenmek olan bu doktorların ne yazık ki olayın bilimsel yönüyle pek bir ilgisi kalmamıştır.
    hastane kirlidir ve ne yazık ki bu konuda çok da çaba harcanmamaktadır. asistanların nöbetlerde dinlendikleri odaların hali içler acısıdır. bir kaç dakika geçirince bile kendinizi kirlenmiş hissedersiniz.

    referans hastanesi olan bu hastanenin,kapasitesini aşsa da,hasta yatışını kabul etmeme gibi bir durumu yoktur. bu da hastanenin kapasitesinin üzerinde hasta yatırmasına yol açmaktadır. örneğin,yeni doğan servisinde 55 hasta yatmakta,kapasitenin çok üzerinde olan bu rakamdan dolayı bazı küvezlerde ve yeni doğan yataklarında birden fazla bebek yatırılmaktadır.

    hastanenin departmanizasyonu akılcı değildir. yan dal servisleri * yerine yaşa göre departmanizasyon* hasta bakımını hantallaştırmakta,hekiminin elini bağlamakta,kronik konsültasyonlara mahkum etmektedir. bu olay aynı zamanda bir çok servisin hastasını konsülte eden konsültan hekimin de işyükünü arttırmakta,kendi hastalarına ayıracağı vakti azaltmaktadır.

    özet olarak behçet uz çocuk eğitim ve araştırma hastanesi de,sağlık bakanlığının ne yazık ki öksüz bıraktığı ve yatırım yapmadığı diğer devlet hastanelerinden biridir
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap