2081 entry daha
  • akp iktidara geldiginde 25-26 yasindaydim sanirim, ondan oncesi zaten 28 subat donemlerinin patirtili kuturtulu atmosferi. butun erken gencligim patirtiyla kuturtuyle gecti, kursuden asagiya parmak sallayan siyasetciler, eline guc gecince ortaligin tozunu attiran kasaba politikacilari, hir gur, patirti.
    erken gencligi atlatip iyi kotu dunyayi tanimaya basladigimda muhatap oldugum siyasetci profili erdogan'di, kestirilemez, hoyrat, dili sert, her seyi kendi bilen, her seye kendisi karar veren, parcalayan, bagiran, ayar veren, surekli bir teyakkuz hali, surekli gerilim. anayasa degisiklikleri, korkunc bi istahla her yeri ele gecirmeye calisan cesitli cemaat mensuplari, yargi kavgalari, tasfiyeler, muhtiralar, darbe tesebbusleri, patirti kuturtu.
    sonra amerika'da is buldum, tasi taragi toplayip amerika'ya tasindim. trump yeni baskan olmustu, ki tr ile ayni olmasa da oldukca benzer bi rezillik. bolen parcalayan toplumu geren, guc delisi, kestirilemez, hoyrat, kuralsiz bi herif. 4 yil da boyle gecti.
    simdi 40'ini geceli epey olmus bir adam olarak, ilk defa siyasette ne dondugunu umursamiyorum. yasadigim ulkenin baskani konustugu zaman kibar kibar konusyor. kimseye parmak sallamiyor. surekli hayali dusmanlarla dovusmuyor. yemin ederim burnumdan et aldirmisim gibi bir rahatlama hali yasiyorum. yillardir kulagim cinliyormus da birden gecmis gibi.
    trump delisine karsi can havliyle birlesip basimiza biden'i baskan sectiren tum amerikan halkina tesekkur ediyorum. yemin ederim 30 yildir ilk defa kafa dinledim. darisi basiniza arkadaslar bakin anlatilmaz yasanir bir his bu. yemin ederim yazarken duygulaniyorum.
1184 entry daha
hesabın var mı? giriş yap