22 entry daha
  • national geographic channel'in kendilerini birkaç bölümde ele aldığı askeri teknolojide 20.yy'nin gizli dehalarındandırlar; roket, radar, jet motoru, nükleer molekül parçalama gibi çalışmalarda öncülük etmiş, savaş sonrası birkaçı intihar etmiş ya da öldürülmüş, geri kalanları ise hayatını kurtarmak için maceralı kaçışlara yeltenmiş ardından müttefiklerle çalışmayı kabul etmiş, bunun sonucunda ise a.b.d. ile s.s.c.b.'nin bu biliminsanlarını ve planlarını ele geçirme yarışı soğuk savaşın başlamasında büyük rol oynamış vs..

    edit; cinsiyetçilikten değil o başlık taşınmalarıyla alakalıydı da, ondan da önemlisi dönemsel bi'anlam kayması vardı onun gereksizliğini fark ettim; nazi almanyasında yaşayan bilimadamıyla/insanıyla, nazilere duyduğu aidiyeti söz konusu olan biliminsanı arasındaki fark üstüne durmaya değer bi'şey değildi. onu düzelttim gitti.

    -ayrıca haklı olarak "madem dehaydı bunlar da! ne bokuma insan öldüren teknolojilere kafa yoruyordu?" kısmına takılanlar miligram ve türevi sosyal psikoloji deneylerine bakmayı ihmal etmesinler. üniformayı giydirip yap dersen işi yaptıramayacağın kişi çok azdır, mesele yap denmesinde değil giydiği üniformasındadır, manhattan başka tabi; orada parası neyse verir vicdan azabı çektirmezler adama..
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap