874 entry daha
  • deneyimlediğimiz dünyadan farklı fizik yasaları olan abdurrahman dilipak evreni'nde nelerin dönmekte olduğunu anlamak adına az önce twitter'a baktım, sanırım merkez bankası ve rotschild koalisyonu çökmüş, şeytaniyet mahsülü istanbul sözleşmesi hakkında da parti yola gelmiş nihayet... islamcı entelektüel borsasında pakistan'a bile fazlurrahman düşerken bize abdurrahman düşüyor, eldekiyle idare edeceğiz. hazır kitaplığımın da yanındayken, fikir mesaisini hep bu tarz işlere harcayan abdurrahman dilipak'a ait cevherli bir analiz de bırakayım şuraya. bakınız dilipak, bayram yıldız'ın goethe ve islamiyet kitabına önsöz olarak neler yazmış, immanuel kant incelemesi için ne taleplerde bulunmuş 1991 senesinde:

    "ümid ederim ki, bundan sonra, bu çalışmayı bize kazandıran kardeşim bayram yılmaz, immenuel kant [bu ve sonraki yazım hataları dilipak'a ait] üzerinde de bir araştırma yaparak bizi aydınlatır. kant batı'da, akıl yoluyla islâm gerçeğine ulaşan müstesna insanlardan biri. ömrünün son zamanlarında, kilise tarafından müslüman olduğu gerekçesiyle aforoz edildiğini, son çalışmalarından birinin başına arapça hareflerle besmeleyi yazarak başladığını hatırlatalım. dahası kant ömrünün ahirinde. islam alimleri gibi başına sarık sarıp, cübbe giyerek dolaşıyordu.

    yine size ilginç gelecek iki isimden daha söz edeyim. leon tolstoy ve dostoyevsky. bu iki rus yazarı da ömrünün son zamanlarında islam'a yakın ilgi duymuşlardı. tolstoy, islâm olmak istediğini yazıyor ve ulaşabildiği müslümanlara, islâm'ın hakikatlerini, hayatın ve dünyanın gerçeklerine ilişkin ilahi bilgileri arıyordu. bu arayış onun ölümüne kadar sürdü. son nefesinde de "var ben bir olan allah"a yakarıyor ve kalbine iman yazmasını istiyordu! bunlar ilginç ve çarpıcı gerçekler. tıpkı amerika'nın kristof kolomb tarafından keşfinden önce istanbul'da kızılderili kadın bulunması gibi." (yıldız, bayram, 1991, goethe ve islamiyet, esra yayınları, konya, s.9)

    belki dilipak ve benzerleri yüzünden de pakistanlı entelektüel ziauddin sardar, aşağılık kompleksi ve tuhaf bilim bakımından türkiye'ye özel bir yer ayırıyor*. başkaları tarafından yok sayılma ve başkalarını yok saymayla büyüyen bir zihnin normal olmasını beklemek zor, kabul ediyorum. hayalgücü de aynen müslüman kimliği gibi sona ermeyen bir kimlik bunalımı içinde. ama yeni krizlerle sınanan bu kesimin neler üretebileceğini kestirmek de imkanlar dahilinden çıkma evresinde artık.
183 entry daha
hesabın var mı? giriş yap