17752 entry daha
  • her zaman tavsiye ettiğimiz gibi bütçesinde nakit bulunduranlar için son iki gündür çok güzel alım fırsatı verdi hem btc, hem alt coinler. şimdi yavaş yavaş toparlanıyorlar.

    bu piyasada panik yapmamak, doğru analiz edebilmek için işi iyi bilenleri takip etmek lazım. unutmayın piyasa iyi giderken herkes ortada konuşur önemli olan kötü giderken size yardım edecek kişileri bulmaktır, bu entry tam olarak onu içeriyor.

    daha önce debe'ye ve ekşi şeyler'e giren yeni başlayanlar için rehber entryimde ( (bkz: #119239357) ) kimleri takip ettiğimi yazacağıma söz vermiştim.

    sizlere kimleri takip etmenizi, neden tavsiye ediyorum bakalım.

    öncelikle nasıl takip edeceğiz?

    her kişinin tarzı, tecrübesi farklı. gerçekten bu değerli kişileri takip edin, söylediklerini kendi tecrübenizle yoğurmak çok kritik. her dediklerini yapamazsınız çünkü her zaman aynı şeyleri söylemezler ama siz kendinize göre orta yolu buluyor ve kazanıyorsunuz.

    kimsenin dediği salt doğru değil, kimseyi her adımla salt takip etmeyin. haberlerini, düşüncelerini okuyun, kendiniz araştırın ve karar verin.

    bu takip ettiğiniz kişilerin dediklerini anlamanız için terimlere hakim olmanız gerekmekte, bunun için de kripto para terimler sözlüğü yazımı da entrynin sonuna ekledim.

    bu piyasada nispeten yeniysek kimleri takip edelim?

    1) kerim kalender - https://twitter.com/kerimcalender

    neden takip etmelisiniz?

    kerim hoca, piyasada oldukça deneyimli. her türlü haberi ve projeyi takip ediyor, onun yazdıklarından çok faydalandım. ninja alts bülteni de oldukça başarılı.

    kerim hocadan kar realize etmeyi ve aç gözlü olmamayı öğrendim. aç gözlülük bu piyasada kaybettirir, belki bugün değil ama yarın, bir yerde mutlaka kaybettirir.

    kendisi çok açık ve şeffaf bir şekilde tüm alımlarını alış, satış ve kar oranlarıyla birlikte paylaşıyor. manüpilasyon yok, takipçi kasmak için yalanlar, boşa söylenen şeyler yok. kendisine tekrardan çok teşekkür ediyorum.

    2) berke oktay - https://twitter.com/iberkeoktay

    neden takip etmelisiniz?

    tekniz analiz bilmiyor olabilirsiniz ancak bilenleri takip etmek her zaman faydalı. berke hoca da piyasada bilinen tüm coinleri sık sık takip ediyor ve grafiklerini paylaşıyor.

    müthiş değerli bir tecrübe. bendeki coinlerin destek ve direnç seviyelerine sayesinde bakıyorum. ne zaman stop olmalı, ne zaman satmalı, ne zamandan sonra önü açık tüm bunlar berka oktay'ın twitlerinde mevcut.

    3) crypto jeodezi - https://twitter.com/cryptojeodezi

    bu piyasanın kurtlarından diyebileceğim biri. kerim hocanın tam tersine risk iştahı daha yüksek ama bu hesaptan da boğa sezonunda hodl 'un önemini öğrendim.

    gerçekten sattığım coinlere baktığımda satmasam çok daha fazla kazanırdım, eminim hepiniz de öylesinizdir.

    son 1-2 aydır kerim hocadan alıştığım karın %50 sini realize ederek elimdeki coinlerin hodl yapıyorum ve bunun faydasını çok gördüm.

    4) bozokcoin - https://twitter.com/bozok6

    bozok hoca piyasanın gidişatı ve durumu hakkında çok daha sık ve çok daha somut analizler yapıyor. sayesinde btc alt destek noktasını ve dominasyonun olması gerektiği değeri sürekli takip ettim, bu düşüşte için rahattı mesela.

    ayı geldiğinde 20 dakika içerisinde varımız yoğumuz yarı yarıya düşer, o yüzden bu %15-%20 düşüşlerden korkmayın.

    cok degerli biridir yasin hoca, son zamanlarda yeni takipci kabul etmiyor diye biliyorum ama sansinizi deneyin.

    5) le public halk - https://twitter.com/lepublichalk

    yine yakından takip ettiğim, özellikle isabetli genel piyasa analizlerini ve btc tahminlerini başarılı bulduğum biri. bence takip edin.

    yukarda verdiğim her ismin telegram kanalı da var. oralar daha aktif olabiliyor, katılmanızı tavsiye ederim.

    bunların haricinde ben çok beğenmesem de selcoin 'i beğenen çok insan var.

    takip ettiğim 2 yabancı hesap var:

    https://twitter.com/jjcycles

    https://twitter.com/cryptonewton

    sizlerin de takip edilmesini önerdiğiniz kişiler varsa ekleyelim.

    daha önceki yazılarım:

    yeni başlayanlar için rehber:
    daha önce "bitcoin'le alakalı acemi hataların çoğunu yapıp ders çıkaran birinden önemli uyarılar" başlıklı yazımın linki:
    https://seyler.eksisozluk.com/…nden-onemli-uyarilar

    bir önceki yazıda çok soru gelince, kripto terimler sözlüğü hazırlamıştım.

    takip ettiklerinizin yazdıklarını anlamanız için kripto terimler sözlüğü:
    buyrun: (bkz: #120927528)
24145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap