• * koltuk altında ve(ya) kasıklarda sivilceye benzeyen ağrılı ve kaşıntılı, çıbanımsı yaralar. daha çok ter bezleriyle ilgiliymiş. bu bölgelerde yağ bezlerinin iltihaplanması ile kıl köklerinde önce bir çeşit sivilce oluşup sonra kıl dibindeki dokuya yayılıyor. bakteriyel olduğu için de yayilma egilimi var. kisiden kisiye bulaşma şeklinde degil, olustugu yerin yakinina yayılabiliyor . yayıldığı yerlerde düğümlenmelere ve dolayısıyla sertleşmelere neden oluyor. ilk zamanlar mercimek kadar düğümler şeklinde olup sonra derinleşiyor, apse oluyor, sonra alan genişliyor, deri rengi koyulaşıyor, ağrı da artıyor. ciddi ağrıyormuş, bundan muzdarip olan arkadaşım (bir bayandı ama erkeklerde de aynı oranda görülürmüş), oturup kalkamıyordu, kumaş temasına da tahammül edemiyordu.

    tedavide ilk yasakladıkları şey peynir ve et oldu. iltihaplanmayı tetikliyormuş. ayrıca çay/kahve/kola yasaklandı çünkü bağırsakların çalışmasını ve vücudun besinlerden faydalanmasını önlüyorlarmış. menüyü epeyce hafifletip sebze ağırlıklı hafif yemeklere döndürdüler. ciddi bir antibiyotik tedavisi yapılıyor bi de. iğne tercihan. yoğurt da sınırlanıyor. hayvansal gıda pek istenmiyor. şekerli şeyler de yasak. aşırı yağlı ve proteinli herşey yasak.

    zor bi hastalık, anladığım kadarıyla tekrarlaması gayet yüksek ihtimal. tebelleş olmaması için diyete iyi uymak gerekiyor sanırım.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap