11 entry daha
  • erkin koray'in elektronik turkuler lp'sinde sadece turku olarak adlandirilmis bir sarki var. kotu secilmis bir isim bence. net ortamlarinda turku bizim dostlar olarak da geciyor sarki.
    isminden dolayi, insanda bunun ilginc bir sarki olabilecegi hissi uyanmiyor.ama dinleyince, farkina variyoruz ki bu erkin koray'in en golgede kalmis, en iyi islerinden, hatta belki de en iyisi. [bence en iyisi] insana boyut degistirten, yaklasik 9 dakikalik bir psych/folk epigi. sozler nazim hikmet'in bildigimiz bu memleket bizim siirinden alinma. ama erkin oyle bir soyluyor ki, 'bu adamin kafasi iyi' diyorsunuz. bir asit tribinde sanki erkin. arada 'sagol varol', 'haydi evlatlar' ve 'ay ay' nidalari, dumanli havayi iyice kesiflestiriyor sanki.
    muzikal olarak erkin koray'in halk muzigiyle muhtemelen en yakin temasi. sarkiyi ilk bolumde surukleyen zurna(hayatimda duyduklarimin en iyisi olsa gerek), sarkiya sonradan dahil olan ve insanin icini yakan kaval (ki su anda kontrol etmem mumkun olmasa da, o donemin unlu zurna, kaval virtuozu binali selman oldugunu saniyorum calanin- ama degilmis. ahmet tekbilek calmis) ve altta saglam bir rock altyapisi. ilk dinledigimde, sarkinin sonlarina dogru bir cam kirilmasinin ardindan zurna solosu baslayinca, hayatimin artik ayni olmayacagini hissetmistim.
    sarki, sanirim sonradan daha kisa bir versiyon olarak 80'lerde yaptigi bir konser kasetinde yeraldi erkin koray'in, ama kesinlikle bu orjinal versiyonu dinlemek lazim.
    bu sarkiyi new york'un free form radyo istasyonlarindan wfmu'da duymak, hayatta en keyif aldigim anlardan biriydi.
266 entry daha
hesabın var mı? giriş yap