6 entry daha
  • kullanıcı düşmanı olmak için elden gelen herşeyi yapmış web hizmetidir. ciddi olan sorun "neden böyle bir hizmetin verildiği"dir. göründüğü üzere geniş bant internet türkiye'de her geçen gün ucuzluyor. kablo internetin fiyatı 10 ytl'ye düştü, özel şirketler bazı sitelere* 100 ytl'ye 100 mbit internet bağlıyor. telekom fiyat düşürmek yerine çoğu kişinin kullanmayacağı, hatta haberdar olmayacağı bir hizmet vererek yatırım yapıyor. hem de bu hizmeti kullanmak istemediğinizde "üyelik iptal ücreti" olarak 10 ytl alıyorlar.

    hadi kötü niyetlerimizi gizleyip servise bakalım;

    * öncelikle sadece internet explorer ile adam gibi çalışıyor. ne yapalım katlanabiliriz, yapanların tercihidir.
    * drm gibi dünyada sonu gelen bir sistem kullanıyor. bedava(!) sirke baldan tatlıdır diyerek unutabiliriz bunu da.
    * şarkıcıya veya albüme göre listeleme yok. beleşçiler için veritabanı oluşturmak istemiyorlar, yoğun dosya indirilmesinin önüne geçmek istiyorlar belli ki.
    * aynı anda sadece 2 download yapabiliyoruz.
    * sitenin kimlik doğrulamayla ilgili ciddi sorunları var. sayfayı kapattığınızda oturumunuz kapanabiliyor fakat bir kez daha giriş yapmayı denediğinizde "mevcut oturumunuz sürüyor" diyerek giriş yaptırmayabiliyor. ancak ie'nin cookie'lerini temizlemeniz gerekiyor.
    * şarkıcı, albüm, parça isimlerinde yer yer türkçe karakter kullanılmamış. bir bakıyorsunuz aynı kelime içinde ü var ö yok. ama bu saçmalıklar idtag'larda yok gördüğüm kadarıyla.
    * track tag'ı kullanılmamış. hem sitede hem de mp3'lerde kaçıncı şarkı olduğunu göremiyoruz.
    * tamam tarkan ile anlaşma yapmışlar, anladık. sitenin her milimetrekaresinde bunu dikte etmelerine pek gerek yoktu.
218 entry daha
hesabın var mı? giriş yap