9 entry daha
  • kendimi kalabalıklar içinde yalnız ve oraya bir türlü ait olmayan, olamayan bir parça olarak şiddetle hissettiğim bi andı. herkes rol oynuyor, eğleniyormuş gibi yapıyor ve bu sırada haksız yere onuru çiğnenen kişi hiç kimsenin umrunda görünmüyordu. bu saçmalıklardan keyif almayan, rol yapmayı anlamlı bulmayan ve kimsenin önemsemediğiyle empati kuran yalnız ben vardım. acaba tuhaflık bende mi ? niye böyle insanlar ya da ben niye böyleyim derken. kendime rahat ol ve cevabı bekle dedim. ordan bi an ayrılıp ve cevap için içime döndüm. ardından bir vizyon gördüm:

    çölde kırmızı bir çiçek...

    tıpkı benim gibi yalnız ve hiç oraya ait değilmiş gibi görünüyor. nadir rastlanan tuhaf bir şey. ama bu onu çok güçlü ve güzel yapan şey ! olduğu gibi olması. aslı gibi kalmak için her şartta yaşayabilmesi ve çölde tek başına olma cesaretinde olması.

    bu imaj bana çok güzel bir rahatlama ve aydınlanma getirdi. olduğum şeyi olduğu gibi sevip zevk duydum.

    .... yaklaşık bundan bir hafta sonra ismimin(esra) anlamını araştırırken bir anlamının da "çöl çiçeği" olduğunu öğrendim!

    bu bir tesadüf olamayacak kadar anlamlı ve güzeldi benim için. kolektif bilinçdışından ihtiyacımız olan bilgileri nasıl alabilecegimizi deneyimlemiş oldum.
hesabın var mı? giriş yap