1586 entry daha
  • öncelikle "god bless queen" diyerek sözlerime başlıyorum.

    covid-19 salgını başladığından beri, 3 kez karantina yönetimine giren ülke. karantina kapsaminda gıda satışı yapan işletmeler haricindeki bütün isyerleri kapanıyor. hem de 2 kez uzun, 1 kez kısa dönem. restoranlar içinsadece paket siparisine izin veriliyor bir de marketler açık.

    bu sürecin başladığı günden beri hasta ve vefat sayıları doğru durust bir sekilde veriliyor.

    bununla birlikte, isyeri sahiplerine kira yardımı ve calisanlarin maaslarinin %80 oraninda yardım veriyor ingiliz hükümeti.

    şu an 40 milyon kadar kişi ilk doz aşıyı oldu, bunların büyük bir kısmı da 2. dozu oldu.

    en büyük aşı rezervine, en cabuk ulaşan devlet ya da devletlerden biri.

    kendi universitesi aşı üretiyor.

    ve bu süreçte ingiltere'nin herhangi baska bir devlete maddi yardımda bulunduğunu ya da aşı gönderdiğini görmedim, duymadım.

    ----------------

    kendim bizzat doğup büyüdüğüm, 32 yıldır vatandaşlığını yaptığım ve hem zorunlu askerlik, hem de polislik yaparak vatana hizmet etmiş, bunların haricinde de ticaret yaparken ve özel sektörde çalışırken vergisini ödeyerek yine vatanına hizmet etmiş olduğum, ırmağının akışına öldüğüm güzide ülkemin hükümeti; "ya kardeş korona var, işyerleri batıyor sen aç mısın tok musun, kiranı ödeyebiliyor musun, bebeğine bez alabildin mi, devam sütü 150 tl olmuş alabiliyor musun, faturalarin kaç para geliyor bir kısmını ödeyelim, bak 32 yıldır vatandaşımsın benim, götünde giymeye donun var mı diye sormazken;

    topraklarında 1 yıldır yaşadığım ingiliz devleti, doğan çocuğum icin (bizim herhangi bir talepte bulunmamamıza rağmen) 2 3 paket bebek bezi, bir cuval bebek kiyafeti, eşime (sen lohusasın psikolojin bozulmasın diye düşünerek) kişisel hijyen ve kozmetik bakım ürünleri, oğluma bebek arabası gönderdi. -o gönderilen malzemelerin tamamını "biizim şu an için ihtihacımız yok" diyerek; ihtiyacı olanlara ulaştırılması için belediyenin yardım kuruluşuna bağısladık. çünkü kimsenin "satmak" amacıyla onları çalmayacağinı; ihtiyacı olan kişilere ulaştırılacağını biliyoruz.- eşim halihazirda işsizlik maaşı, cocuk yardımı, kira yardımı alırken, benim şirketime de personel maasi için para yatiriyor her ay. lockdown dolayısı ile 7 ay çalışamadım ama yaşam standardımız, mutfak standardımız bir tık bile düşmedi. ve bebegimiz 3 aylık olana kadar haftada 3 kere ebe ya da hemsirenin rendevu alarak evimize bebegimizi kontrole geldiği oldu.

    ayrıca tamamen ücretsiz 7 adet test kitini adresimize teslim etti, asemptomik olan kişiler ortaya çıksın tedavisini görsün diye. adamlar bırak ateşli yoğun bakım hastalarını; asemptomik olanlar için bile mücadele veriyor.

    kimisi çıkıp halka "evet hepimiz sorumluyuz, tüm ülke beraber mücadele edecegiz." şeklinde tweetler atarken;

    ingiliz devleti "bu hastalıkla mücadele bizim görevimiz ve sorumluluğumuz, siz sadece maskenizi eksik etmeyin, sosyal mesafenizi koruyun ve bol bol ellerinizi yıkayın. bunları yaparsanız sokakta da gezebilirsiniz alışveriş de yapabilirsiniz. kimsenin özgürlüğünü kısıtlamayız." diyor.

    sokağa cikma yasağı koymuyor. kurallara uygun davranin gerisi bende hiç merak etmeyin bakın keyfinize diyor.

    kimse kusura bakmasın da;

    ingiltere evimiz, elizabeth anamız...

    edit: jimizu nickli arkadaşın uyarısıyla; ikinci doz aşı sayısı şimdilik düşükmüş. yani büyük değil küçük bir çoğunluğu ikinci doz vurulmuş. hasta ve aşılı sayılarını takip etmiyorum çünkü artık.
2053 entry daha
hesabın var mı? giriş yap