12485 entry daha
  • attığı ilk golün, bilbao kale arkasından açısı: https://twitter.com/…zer/status/1383527569815863301

    6 yıl önce 30 mayıs 2015 athletic bilbao barcelona maçı'nda attığı golün bir benzerini attı. o da kupa finaliydi. o da bilbao'ya karşıydı.

    süper gol. harika. algılanabilenden çok ama çok daha iyi bir gol o gol. rekabetçi bir çevrede ya da lisanslı şekilde, üst düzeye yakın bir seviyede futbol oynamamış olanlar, yaptıklarının ne kadar zor olduğunu anlayamayabilir.

    bir kere, öyle bir top sürüş yok. mümkün değil. sıradan futbolcuları bırak, en üst düzey futbolcular bile öyle top süremez. topun ne kadar nizami gittiğine bakın. ayrıca messi'nin top sürüşündeki en önemli mesele, topa küçük küçük dokunmasıdır. bu sebepten, son sürat hızla top sürerken, hamle yapamaz oyuncular. faul ile durdurmaktan başka çareleri yok. top sürüşü cepte.

    topu sürerken algılarının o kadar açık olması ve tek pas yapabilmesi, o pasların şiddetini bu kadar iyi ayarlayabilmesi, çok ama çok sıradışı bir olay. depar esnasında bu çok zordur. bu da cepte.

    gol öncesi son kez süratlenip, topu alıp, o kadar enerji harcadıktan sonra öyle bir vücut çalımı atması da çok ama çok büyük bir dayanıklılık ve beceri ister. futbol oynayanlar o esnaya gelene ne kadar enerji harcamış olduğunu ve vücuttaki bitkinliği bilir, anlar.

    en sonda ise, 70 metre depar atmış olan o değilmiş gibi, salgıladığı adrenalin ve son hızla artan kalp atışları arasında, topa küçük bir buse kondurup köşeye bırakışı başka bir olay. normal değil.

    messi'yi hala çok seviyorum ama oturup uzun uzun entry girmeyi bıraktım. ama bu golü analiz edeyim dedim. hem çok güzel gol hem de 2015'teki gole de çok benziyor topu aldığı yer ve şutu çekiş yeri falan. o gol fizik kuralları çerçevesinde imkansız olarak tanımlanmıştı analizi yapılıp. ben de kendimce yapayım dedim.

    bu attığı gol, sahip olduğu fiziksel ve teknik becerilerin, olaylar biraz da yolunda gittiğinde ne kadar absürt sekanslar ortaya çıkartabileceğinin kanıtıdır. bu adam anomalidir abi. top ayağındayken hem fiziksel hem de teknik becerilerin sınırlarını bu kadar zorlayabilen ve bunu alışkanlık hale getiren 2 topçudan biridir. diğeri ronaldo luis nazario de lima'ydı. sakatlık konusunda o kadar şanssız olmasaydı messi ile birlikte ne iyi 2 futbolcudan biri olarak gösterilebilirdi.
9317 entry daha
hesabın var mı? giriş yap