8112 entry daha
  • bir önceki yazım

    evet 21 mart tarihinde aldığımız tedbirlerden bağımsız olarak nisan ayında bu yeni dalganın zirveye ulaşacağını ve mayıs ayında da sönümleneceğini yazmıştım.

    bakın bu yeni dalga en yoğun karadeniz ve trakya'da başladı. hatta o dönem insanlar suçu bu illerde yaşayan insanlara atmaya çalıştı.

    oysa bilim kurulu ve diğer bilim adamları eksik araştırmalar yaptıkları için olayları doğru yorumlamadılar ve her zaman yaptıkları gibi toplumu suçladılar. açık havada maskesiz gezenlere veya parkta bankta oturan insanlara konsantre oldular. binlerce kişinin çalıştığı ve yemekhanelerinde aynı anda yüzlerce kişinin yemek yediği yerleri görmediler. yüzlerce kişinin seyahat ettiği toplu taşımaları konuşamadılar.

    konu dün akşam yayınlanan il bazında vakalarda sembolikte olsa edirne ve karadeniz bölgesinde bir gerileme var. diğer bölgelerde ise ciddi artışlar var.

    eğer bu rakamlar doğruysa bu durumda bu illerde vakalar sönümlenmeye başladı demektir yeni mutasyon için.

    diğer illerin artması 2-3 hafta sonra gelmişti yaklaşık olarak ve sönümlemesi mayıs başı itibari ile başlayacak anlamına gelir. bu durumda mayıs ortası ile mayıs sonu arasında vakalar ciddi düşüş gösterecek.

    bunun alınan tedbirlerle hiç bir şekilde alakası yok. virüs bulaşacağı herkese bulaşıyor ve mekaniğini bilemediğimiz bir şekilde zirvesini bulup sönümleniyor.

    bizim yaptığımız usülde sokağa çıkma yasakları veya cafeleri kapatma yasaklarının virüsün yayılmasında etkisi sıfıra yakın. şu anki yöntem virüs açısından neredeyse tam serbestlik anlamına geliyor çünkü tam gaz bulaşıyor. yani kapanmasakta, kapansakta bu iş mayıs ortası gibi hızla düşecekti. bunu mart ortasında ben yazdım. benim gibi pek çok kişi yazdı.

    belki yanılıyorumdur ama tüm mutasyonları sürü bağışıklığı olarak deneyimlediğimizi düşünüyorum. rakamların bunu göstermeme sebebi ise eksik yapılan testler ve o testlerin güvenilirliği sorunu.

    açık havada maskesiz gezen insanlar ya da cafelerde gördüğünüz insanlar sizin düşmanınız değil. bu sizin kamuoyu oluşturma sonucunda yediğiniz yem. çünkü sizde her gün işe gitmek zorunda olan 10 milyonları görmemeye başlıyorsunuz sahilde sevdiceğiyle gezen iki işiyi, ya da bir cafede oturan 10 kişiye konsantre oluyorsunuz.

    emin olun şu anki yargılarımız çok komik. bu zaten giderek artan bir şekilde dillendirilmeye başladı. ama yemeyin şu yemleri.

    saba fabrika servisinde 1 saat işe giden 40 tane işçiyi, aynı satı alında 8-10 saat çalışan 1000'lerce işçiyi, yemekhanede yemek yiyen yüzlerce işçiyi gördünüz mü hiç bu süreçte haberlerde?

    yetmedi mi bu yaşına kadar sazan gibi yaşamak?
7036 entry daha
hesabın var mı? giriş yap