9 entry daha
  • yapılan her sınavın bir öncekinden daha zor olduğu; fakat buna karşılık barıjın sürekli yükseldiği sınavıdır. baraj kasım 2007 döneminde 120 soruda 82-83 doğru aralığına kadar yükselmiştir. mart 2008 de ise beklenen 86-87 doğru civarındadır.

    2008 yılında dosya açmaya 800 ytl sınava ise 125 ytl ücret alınmaktadır. sadece bu ücretleri vererek kazanan türkiye de cok nadir insanlar vardır. bu ücretlerin yanında kurs gitmenin gerekmektedir. kursun ücreti de yaklaşık 1200-1500 ytl civarındadır. kursa gitmeden kazanırım diyenler genellikle 3-4 kere sınava giriyorlar ve sınav ucretini oduyorlar. 3-4 kere sınava girmeylede sorun ortadan kalkmıyor. sonra başkan gitmemek için direndikleri kursa tıpış tıpış gidiyorlar. sadece staj başlatana kadar 3000-3500 ytl civarında bir maliyet ortaya cıkıyor.

    bu sınavın bir güzel huyu daha var. girmeden önce çıkmış sorulara bakarak "ben biraz çalışırsam bu sınavı kesin kazanırım" havası katar insana. ama işin aslının öyle olmadığını hazırlanmaya başladığınız da anlarsınız. anladıktan sonra da "bu sınav cok zor" diye dert yanmaya başlarsınız. insanın bütün sosyal hayatına el koyar. bu da ona yetmez ve iş hayatınıza da el atar. bu durumda sizin yapacagınız en güzel sey kendinizi avutmaktır. "ulan 3-4 ay hayatım olmayacak ama sonra gelsin paralar" diye düşünerek hayaller kurun. sonunda olmadıgını gördüğünüzde hayal kırıklıgı yasayacaksınız ama hiç değilse sınav derdinden kurtulmuş olacaksınız.
239 entry daha
hesabın var mı? giriş yap