18 entry daha
  • youtube'da videolarını birbiri ardına izledikçe içimde bu adam hakkında bir şeyler yazmak için karşı koyulamaz bir dürtü uyandı. 70 yaşındaki bu amcamız söylenmesi gereken neredeyse her şeyi söylüyor. amerikan seyirci karşısına çıkıyor ve sayısız kez gerçekleri, bütün gerçekleri ve sadece gerçekleri anlatıyor. karşısındakiler de anlattıklarına gülüyor. bahse girerim bu adam kendisine gülünmesini istemiyor, ama hayatını bu şekilde kazanıyor. kendisi hakkında "stand upçı" deniyor ama değil. ağlanacak hallerini anlatıyor insanlara. onlara küfür ediyor. herkese, her şeye kızgın bir moruk ve sonuna kadar haklı. örneğin seçimler ve oy verme hakkında söyledikleri :

    "fark etmişsinizdir, benim hakkında şikayet etmediğim bir şey var: politikacılar. herkes onların berbat olduğunu söylüyor, onlardan şikayetçi. peki bu politikacıların nereden geldiğini düşünüyorsunuz? gökten zembille inmiyorlar, bir zarı yırtarak başka bir gerçeklikten bu tarafa geçmiyorlar. amerikan ana babalardan, amerikan ailelerden amerikan okullardan, amerikan üniversitelerden, amerikan kiliselerden, amerikan iş yerlerinden geliyorlar ve amerikan vatandaşlarca seçilip iktidara getiriliyorlar. arkadaşlar, yapabildiğimizin en iyisi bu. sistemimizin çıktısı bu. çöp giriyor, çöp çıkıyor. bencil, cahil vatandaşlarınız varsa bencil, cahil liderleriniz olur. diyorum ki belki de politikacılar değildir boktan olan, belki başka bir şeydir. halk? evet, halk boktan. alın size iyi bir parti kampanya sloganı : "halk işe yaramaz. umutlarınızı sktir edin."

    din hakkında(zeitgeist moviede de var aynı konuşma) :

    "saçmalık departmanında bir isadami bir din adamının eline su dökemez. millet, size gerçeği anlatmam gerek. konu saçmalığa; büyük, devasa, üst seviye saçmalığa geldiğinde sahte vaatlerin ve abartılı iddiaların her zamanki şampiyonu önünde dehşete düşmeniz gerek : din. rakibi yok. din. din açık farkla en büyük zırva hikayenin sahibi. bir düşünün. din herkesi gökyüzünde yaşayan ve günün her anı her yaptığınızı izleyen görünmez bir adam olduğuna inandırdı. ve bu görünmez adamın sizin yapmanızı istemediği 10 şeyin yazılı olduğu bir listesi var. (bkz: the ten commandments). eğer bu yapmamanız gereken şeylerin bir tanesini yaparsanız sizi alevlerle, dumanla, işkenceyle, ıstırapla dolu özel yerine zamanın sonuna kadar yaşamanız, acı çekmeniz, boğulmanız ve çığlık atmanız için gönderecek...

    ama o sizi seviyor. seviyor sizi ve paraya ihtiyaci var. her zaman paraya ihtiyaci var. her şeye gücü yetiyor, her şeyi biliyor, en akıllı o ama bir şekilde parayla başı dertte. din milyarlarca dolar aliyor, zerre kadar vergi vermiyor ve her zaman daha fazla para istiyor. işte bu bahsettiğimiz iyi bir zırva. kutsal zırva."

    bir taraftan amerika'daki ifade özgürlüğünün canlı ispatlığını yapıyor kendisi. seyircinin karşısına çıkıp bütün obezlere motherfucker, bütün amerika'ya "sktiriboktan bir alışveriş merkezi" ve "israilli katillere komando, arap komandolara ise terörist deniyor" demek g.t ister fakat bu adam korkmadan söylüyor bunları ve ilerleyen yaşına rağmen kendi "dininin" peygamberliğini yapmaya -bıkmadan- devam ediyor.

    tanım : ölmeden elini sıkmak ve "iyi ki varsın" demek istediğim adam.

    edit : uçan linkler kaldırıldı + amcamız saygıyla anıldı.
354 entry daha
hesabın var mı? giriş yap