4224 entry daha
  • izlediğim en iyi dizilerden biri. spin off olmasına rağmen, breaking bad'ten çok daha iyi olduğunu herkese kanıtladı.

    aslında bunun nedeni (bkz: vince gilligan)'ın breaking bad'ten öğrendikleriyle bcs dizisini inşa etmesinden kaynaklanıyor. özellikle de bcs'de sonra bb'yi tekrar izleyince bcs'nin ne kadar iyi olduğunu fark ediyorsunuz.

    better call saul'un 5. sezonu bir çırpıda bitince baştan breaking bad'i izlemeye başladım ve better call saul'un neden breaking bad'ten daha iyi olduğunu anladım.

    breaking bad'te karakter gelişimleri çok keskin, bütün karakterler iki farklı uçta yaşıyor bütün duyguları ama better call saul'da bütün karakterleri gelişimleri resmen ilmek ilmek örülmüş. jimmy'nin saul goodman olması tam 40 bölüm sürdü. walter ise 3-4 bölüm içinde heisenberg oldu.

    ayrıca better call saul'da da sinir bozucu karakterler olsa da, breaking bu konuda arşa çıkmış. her ne kadar (bkz: jesse pinkman) karakterini sevsem de, izlerken jesse'nin ergenliklerinden gına geldi. skyler'ın dengesiz ruh hali, marrie'nin ikiyüzlü, soğuk tavırları, iticiliği ve hank'in abartılı karakteri izlerken çok yoruyor.

    ama better call saul öyle mi? özellikle de son sezon bitmesin diye bölümleri yarım yarım izledim. kim'in skyler'ın tam tersi olması, mike'ın tetikçi olma hikayesi, hector vs gus fring kapışması, nacho ve lalo salamanca gibi karakterler diziyi arşa çıkarttı resmen.

    better call saul'u bu kadar iyi yapan elbette breaking bad. fakat better call saul'dan sonra breaking bad izleyince olmamışlık vuruyor yüze.
4103 entry daha
hesabın var mı? giriş yap