41 entry daha
  • apple'ın sadece bir anahtarlıktan öte internet of things ekosistemine de büyük katkı sağlayacağını düşündüğüm yeni zımbırtısı.

    türkiye şartlarında bir anahtarlık için 300 lira yüksek bir meblağ olsa da abd için amazon'da sadece anahtarlarınızı organize edebileceğiniz bir anahtarlığın 25$'a satılıp bine yakın yorum aldığını görünce bu ürün çok da pahalı gelmeyecektir diye düşünüyorum. fedaral asgari ücretin 7.25$ olduğunu hesaba katarsak (ki abd'de bu ücrete çalışan kimsenin olduğunu düşünmüyorum) en vasıfsız çalışanın bile 4 saatlik kazancıyla alabileceği bir ürün.

    cihazın çalışma prensibini örnek üzerinden basitçe anlatmak gerekirse siz köpeğiniz tarçın'ın tasmasına bu anahtarlığı taktınız ve tarçın ortadan kayboldu. tarçın suadiye starbucks'ta oturan berkecan'ın macbook air 128gb cihazına ya da caddebostan sahilde kankileriyle çimlere yayılmış ceylin'in iphone 12 pro'suna bluetooth sinyali alacak kadar yaklaştığında bir nevi berkecan veya ceylin'in internet bağlantısını kullanacak ve cihazınızdaki bul uygulamasından tarçın'ın nerede olduğunu görebileceksiniz.

    güzide ülkemiz gibi ios cihazlarının gereğinden pahalı olduğu coğrafyalarda cihaz sayısının yetersizliğinden dolayı özellikle tenha konumlarda efektifliğine gölge düşecek olsa da eğer etkinlikte yanlış anlamadıysam bu konuda farklı firmalarla da işbirliğine giderek çözüm önerisi sunma gayesindeler.

    şimdi herkesin aklına gelebilecek olan soruya değinmek istiyorum. ya kocam bu minik zımbırtıyı çantama yerleştirmek suretiyle beni takip edip kırdığım fındıkları fark ederse? üzülmeyin, apple sizin için bunu da düşünmüş. airtag, sizinle belirli bir süre beraber olmaya devam ederse ve sahibi yakınlarda değilse cihazınıza yakınlarınızda bir airtag bulunduğuna dair bildirim geliyor. ancak bu bildirimin yalnızca ios cihazlara geleceğini unutmayın. bu da demek oluyor ki airtag ülkemizde satışa sunulduktan sonra yalnızca iphone sahibi elitler veya bekarlar özgürce takılmaya devam edebilecekler.

    pil ömrünün bir yıla yakın olduğunu ve seviyesini görüntüleyebileceğinizi belirtmişler. pilini kendiniz çıkarıp değiştirebilecekmişsiniz. henüz pil ücretine dair bir açıklama göremedim ancak anahtarlığa yakın bir fiyatı olacaktır diye düşünüyorum. bir de suya dayanıklıymış.

    son olarak bu cihazın bluetooth ekosistemini kullanarak çalışabiliyor olması bana yıllar önce ios 11 ile başımıza musallat olan ''abi bu iphone'da bluetooth'u kökten kapatmak niye böyle zor ya, her seferinde ayarlara mı gircez aq.'' muhabbetini hatırlattı. adamlara helal olsun taa o zamandan bugünleri düşünüp alıştıra alıştıra getirmişler bunu.
197 entry daha
hesabın var mı? giriş yap