1 entry daha
  • son iki gündür muzdarip olduğum rahatsızlık

    genelde genetik kaynaklı olmasının yanı sıra kemoterapi, düzensiz beslenme, şok diyetler, obezite ve yetersiz tuz tüketiminden de kaynaklı olabilen düşman başına etkileri olan bir rahatsızlık türü.

    şöyle ki kanınızda fazla miktarda bulunan ürik asit kristalleşerek eklem bölgelerinizde - özellikle ayak baş parmağı - ödem ve şişlik oluşmasına neden oluyor. bırakın yürümeyi acıdan ayakta sabit duramaz hale geliyorsunuz. adım attığınızda bir bıçağın keskin tarafına bastığınızı hayal edin. işte öyle bir acı veriyor.

    acı ve ağrı seviyem yüksek olmasına rağmen özellikle gece yaşattıkları gözümden yaş getirdi. yatay vaziyette bile hangi durumda tutarsanız tutun uyku falan hak getire.

    çare olarak doktor tavsiyesine bağlı olmak kaydıyla (çünkü sebebi farklılık gösteriyor) diyet uygulanması, pürin içeren gıdalardan uzak durulması gerekiyor. fasülye, nohut, alkol, kırmızı et, tavuk eti, ciğer, ıspanak gibi yiyecekler yüksek pürin içeriyor.

    elma sirkesi, meyve, limon gibi yiyeceklerin ağırlıklı tüketilmesi tavsiye ediliyor.

    ilaç ile tedavide de krem, solüsyon ve ağrı kesiciler kullanılıyor.

    tekrar belirtmekte fayda var diyet listesi mutlaka doktor onaylı olmalı. bu rahatsızlığın nedeni net olarak tespit edilmeden internet üzerinden araştırma yaparak basite indirgenebilecek bir sağlık sorunu değil. ciddiye alınmalı.
hesabın var mı? giriş yap