20 entry daha
  • bu çok "tatlı" faşizm türü sanırım içerisinde yine çok "tatlı" bir sadizm barındırıyor gibi hissediyorum. yukarıda değinmişler zaten, cancellanan kişinin kimliği önemli diye. tahmin edileceği üzere toplum içinde sembolik sermayesi yüksek gruplara uygulanıyor gibi. beyaz olabilirsin, erkek olabilirsin, işi, gücü, popüleritesi yerinde olabilirsin, hetero olabilirsin. bu baskın gruplardan değilsen söylediklerinin önemi daha az. lezbiyen biri kalkıp "translar kadın değildir" derse "lan söyleyen lezbiyen, toplumda marjinal kesime kaçıyor, bunu bırakıp başkalarına saldıralım" diyorlar gibi. saldıranlar da "woke culture" üyeleri. aydınlanmışlar.

    dün bunun çok güzel bir örneğini gördüm. içinde sadizm barındırıyor dememin sebebi bu örnek. harry potter'daki tom felton bir yerde japonların "rising sun flag" diye bir şeylerinin deseninde tshirt giymiş. ulusal gururun bir parçası olduğundan bunun tshirt olarak giyilmesi hoş değilmiş. sonra tom, rowling'in transları dışlayıcı twitlerini beğenmiş ve bunun üstüne bir mülakatta bişiler söylemir (lord knows beni ilgilendirmez falan diyor). eski sevgilisine body shaming yapmış.

    gelelim yapılması gerekenlere : tom şerefsiz bir oç olduğu için bundan sonraki editlerde filmden çıkarılmalı ve harry potter'ın ekmeğini yememeli. bunu yazan hesap da açıklama kısmında "bu sayfa cancel promote etmiyor" yazmış. şaka gibi.

    hesabı da bırakayım buraya belki ilgilenen çıkabilir. bir sürü ünlüye yapıyor sanırım son zamanlarda. https://www.instagram.com/ronniesexposing/

    neyse kısaca postmodern faşizmin bir örneği bu da.
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap