636 entry daha
  • bu entry de debeye girdigi icin mecburi edit: asagidaki entryi okuduktan sonra bu entry anlam kazanacak.

    her sey bu entry ile basladi (bkz: #122493257)

    daha adamin verdigi linkte turkcellin genel mudurlugune bilmem kim atanmistir yaziyor. bak atanmistir yaziyor, atanmis. ben bu cahil halk ile ugrasmaktan bikmam ben arkadas, fakat bunlarin cahilligi dipsiz kuyu haberiniz olsun %5'lik dostlarim. ben ugrasirim siz hic merak etmeyin. seve seve hemde. ben tabii ki yine gercek bilgiye ulasmak isteyenlere dogruyu anlatayim. halbuki gerekli linkleri de verdik de iste okumazki bizim sigir. onun derdi samanini yemek onune atilan. bir de yazinin icinde dedim he, dedim ki "bunlar daha ince ayrinti anlatilir da gerek yok" dedim. bunu kastettim. adam bunu da dikkate almamis. e herkesi kendi gibi bos zannediyor. ne demistik turk insani icin?

    uc tip cahili vardir:

    1. duz cahil. siradan cahil yani, bilmez.
    2. yari cahil. bilmez, bilmedigini bilmez. bak bu tehlikeli. bunlar iste sozum ona egitimliler. cok tehlikeli cahiller.
    3. of bunlar en tehlikeli cahiller. bunlar bilmezler, bilmediklerini bilmezler, baskalarini da bilmez sanarlar. iste bu yukaridaki cahil. ucuncu tip cahil budur.

    uc katmanli cahil

    oncelikle turk telekom ile baslayalim; turk telekomun paylarinin oranlari:

    ttkom ortalik oranlari

    bu telekomun kendi sitesinden alinmistir. onu da referans verelim.

    turk telekom ortaklik yapisi kendi web sitesi

    simdi goruldugu uzere zaten bu yapida dahi devletin orani %30

    levent yapilandirma yonetimi diye bir sey var bu da iste tmsf gibi ama ozel bankalarin kurdugu bir araf. yani bankalarin alacaklarini takas ettikleri gibi bir sey gibi dusunun. sahiplik oranlari da yaziyor bu levent denen seyin.

    (bkz: levent yapilandirma yonetimi)burada levent denen seyin sahibi kim onlar da verilmis icinde yine devlet bankalari da var yani.

    zaten telekomun %15 i halka acik, onun da takaslari burada

    ttkom takaslar

    zaten telekomun ceosunu filan cumhurbaskani atar. yonetim devlettedir. cahillik ama der ki bu sirketlerin %25'i devletin bilmem ne. iste sizin gibi enayileri boyle soyuyorlar zaten. sigirsiniz. onunuze bir tutam saman atiyorlar arkanizda kim var kim yok anlamiyorsunuz bile egilip o samani yerken.

    gelelim turkcell'e.

    turkcell ortaklik yapisi

    turkcell'in zaten %54'u halka acik. yani kaldi geriye yuzde 46. bunun da %26 si devlete ait. yani 1 yasindakiler bile artik yapabiliyor bu hesabi 26/46= 0.56 yani yuzde 56 si turkcell'in yine varlik fonuna ait. bu diger paylar uzerinden devletin payini yine hesaba katmadim ha. turkcell'in yoneticileri de devlet tarafindan secilir yine. yonetim kurulu eski guresci, bilmem kim filan dolu. ulan insaf be. bu kadar da sigir olunmaz bir de burada soylenenleri anlayan insnalara "debeye girmis euheu" diyerek milletin akliyla dalga gecilmez ya. hirsiz kiliklilar sizi. diyorum iste, turkiye'deki siyasetin chp'si akp'si yok. hepsi ayni kabiz kafa.

    turkcell'in halka acik paylarinin oranini da atiyorum. toplamda %70'i yabancilarin. fakat bu paylar kar ortakligi paylari, imtiyazsiz paylar yani.

    turkcell halka acik paylarin takaslari

    burada oyle siradan cahiller gibi atip tutmuyoruz. var bir bildigimiz ki anlatiyoruz. sirf kiskancliktan laf soylemis olmak icin yaygara yapmayin.

    simdi sen yarim yamalak muhalefetinle kendini mi parlattin beni mi parlattin? iste bu yuzden bu ulke 20 yildir akp tarafindan yonetiliyor. bu kalitesiz dandik kabiz muhalif kafa, izdirap kafa yuzunden de bu ulke bu halde.

    hep diyorum, chp kafasinin akp kafasindan hicbir farki yoktur. aynidir bunlar. birbirinden daha vasat iki olusumdur. buradan da anlamayan varsa artik, benim sorunum degil. fakat ben bunlari konusmaya devam ederim.

    adam yonetimi devlet elinde olan iki kuruma devletin degil dedi ya. yuh artik ya.

    konu zaten sadece turk telekom ve turkcell olayi degil, buradaki asil tartisma devletin gereksiz yere bankacilik yapmasi, otobus isletmesi filan. yeri gelince misir ordusu ile dalga geciliyor domates biber satiyor diye, turkiye'de devletin bundan ne farki var? devlet kurumlari ticaret yapmaz kardesim. buna parmak basiyoruz. konuyu zaten sadece turkcell ve turk telekom uzerinden degerlendirmek basli basina bir kabizlik. zeka kabizi iste bunlar. ikiniyor ikiniyor alni damar damar oluyor ama dusunce cikartamiyor kafa. ha sepet ha kafa.

    bunlarin asil derdi bir de boyle konular konusmak degil, bu onceki entry niye debeye girimismis. dikkat ederseniz buradan da bir veryansin var. sanane ulan, okuyan begenmis girmis entry debeye. belki inadina bunu da sokacak insanlar, sen milletin tecihlerine ket vuracak insan misin. sen de yaz seninki de girsin. bir de konu debe hebe degil bir kere, olayi bu sacmaliga getiren de iste yine bu kabiz kafa. ben adama ozellestirme anlatiyorum, bu gelmis senin sacin tirasi kotu olmus diyor.

    istiyorum ki insanlar bu zihniyeti gorsun. bunlarin derdi iste gorunusle sadece. calismaz devletten para ister filan. iste diyoruz ya isin tanim kismina gelelim, devlet guvenlik saglar, dusmandan korur, hukuku tecelli ettirir. baska bir sey yapmaz. ozel internet faturasi filan kesmez, tren bileti satmaz. tekrar ediyorum devlet guvenlik saglar, dusmandan korur, hukuku tecelli ettirir. o kadar. baska bir sey yapmaz.
210 entry daha
hesabın var mı? giriş yap