60 entry daha
  • bir defa asteğmenlik erlerin yaptığı askerliğe göre daha zordur. er olursanız belki fiziksel olarak çok yorulursunuz ama kafanız rahattır. kimseden sorumlu olmazsınız. silahınıza sahip olun yeter. asteğmenlikte ise birçok sorumluluğunuz vardır. bir defa aldığınız zimmetler başlı başına kontrol edilmesi zor bir yüktür. üzerinize aldığınız zimmeti aynen teslim etmezseniz, askerliğiniz bitse bile senelerce mahkemelerde uğraşma riskiniz vardır. tabur nöbetçisi olduğunuzda tabur komutanının sorumlulukları mesai saatleri sonrasında size geçer. dolayısıyla bulunduğunuz taburda meydana gelebilecek her hangi bir vukuatta ilk sorgulanacak kişi siz olursunuz.

    asteğmenlere geçici olarak bakıldığı için diğer subaylar tarafından fazla yüz verilmez. ancak işlerine yarayacak, örneğin bilgisayarla ilgili yeterli bilgiye sahipseniz ilişkileriniz iyi olabilir ve sizi kollarlar. bu nedenle genelde asteğmenler beraber takılırlar. eğitim durumları, kültür benzerlikleri de yakın olduğundan çoğunlukla birbirleriyle iyi geçinirler, birbirlerini satmamaya özen gösterirler.

    asteğmenlik yaparken askerleri eğitmek gibi bir göreviniz olduğundan zaman zaman kendinizi bir hoca olarak ta hissedebilirsiniz. insanları daha iyi anlamaya başlarsınız. aslında insanların özünde birbirine ne kadar benzediğini ve yakın duygular hissettiğini anlarsınız. icabında doğulusu, batılısı, jiletçisi, her tip adamı karşınıza alıp doğum kontrol yöntemleri, ülke tarihi gibi bilgiler verirken öğrenmeye ne kadar meraklı olduklarını görürsünüz ve şaşırırsınız. insanların eğitime ne kadar aç olduklarını görüp elinizden geldiğince bilgi aşılamaya çalışırsınız. her ne kadar zaman zaman satsalar da erlerin en sevdikleri rütbeliler asteğmenlerdir. çünkü kendileriyle aynı kaderi paylaştıklarını düşünürler ki haklıdırlar. asteğmenler de kendileri gibi gün saymaktadır.

    bunlara ek olarak bu görevi doğuda gerçekleştiren asteğmenlerin görevi daha zordur. genelde tim komutanı olarak operasyonlara çıkarlar. askerlerin canları bir anlamda onlara emanet edilir. onlar da sanki yıllardır bu görevi yapıyormuşçasına işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışırlar. candır bu hiçbir subay gibi askerini kaybetmek istemezler. sonuç olarak 35 sene önce babamın gururla taşıdığı gibi benim de aynı şekilde gururla taşıyarak vatani görevimi tamamladığım askeri rütbe olmuştur.
301 entry daha
hesabın var mı? giriş yap