185 entry daha
  • the witcher'da olduğu gibi yine bir casting faciasıyla karşı karşıyayız. amerikan sosyal liberalleri yine her seride bir kel alaka zenci olmalı düsturunu burada da sürdürmüş. the witcher'daki zenci elf faciasını atlattıktan sonra burada da pureblood valyrian hanesine mensup corlys velaryon karakterini steve toussaint'a oynatmayı tercih etmişler, iyi halt etmişler. bir de bu gibi casting facialarına itiraz eden insanları ırkçılıkla suçluyorlar twitter'da, reddit'te güler misin ağlar mısın. kötü castinge itiraz etmenin adı ırkçılık olmuş şu yalan dünyada.

    aynı şekilde rhaenyra targaryen castingini ve matt smith'i de beğenmedim -ki matt smith favori doktorumdur*. the crown'da oynarken de aşırı severdim adamı. ama olmuyor abi işte valyrian castını seçerken çok titiz davranmak zorundasınız. bunlar üstün ırk gibi bir şey. alelade tipleri koyunca sırıtıyor. emilia clarke da sırıtıyordu.

    yani şimdi bu zenci abimize* gidip düzgün bir dornish ya da yaz adalı bir karakter koyup hikayeye belki yedirmek yerine*, gidip tamamen kel alaka bir şekilde, valyrian ırkından, normalde aşırı soluk tenli, gümüş saçlı, menekşe gözlü olması gereken bir karakteri yamamayı tercih etmişsiniz.

    ben bu sjw tayfasını iyice melkor'a benzetmeye başladım. biliyorsunuz melkor ben de eru kadar güçlüyüm diyebilmek için yeni bir ırk yaratmaya karar vermiştir. ama ne gücü, ne hikmeti, ne de birikimi buna yetmemiştir. dolayısıyla eru'nun yarattığı elf ırkını bozup ortaya orkları çıkartmaya yetmiştir hikmeti ancak, bırak baştan yaratmayı var olan güzelliği taklit bile edememiştir. bunlar da aynı hesap baştan yaratmaktan o kadar acizler ki anca var olan şeyleri değiştirerek, bozarak ortaya bir eser koyuyorlar, ona da eser denirse tabi.

    madem zencileri, azınlıkları, dışlanmışları topluma tanıtmak ve oryante etmek istiyorsunuz, o zaman gidip kendiniz üreteceksiniz. var olan eserleri de bozmayacaksınız. böyle hareket ettikleri her seri batmaya devam ediyor, imdb sıralamalarında yokları oynuyorlar, halen akıllanmadılar. hancock'u neden zenci will smith oynuyor gibi sorulara rastlamadım. zira orijinal bir fikirdi, iyi düşünülmüş, oturtulmuş bir filmdi. will smith'i gidip superman yapmaya gerek yokmuş yani. zenci, süper güce sahip bir film karakteri de baştan yaratılıp sunulabiliyormuş.

    dolayısıyla snl izlemekten beyni ambale olmuş amerikan sjwsi eğlendirir anca bu yapım. ben böyle ajandası olan bir seriyi izlemem. zaten kitabını okudum izlemeye gerek yok. game of thrones'ta öyle bir hata yapıp kitabı daha çıkmadığı için 7. ve 8. sezonu izlemiştim, izlemez olaydım. bir daha da hbo'ya falan da güvenmem o yüzden.

    sahi benzer ajandaya sahip ghostbusters 2016'ya ne olmuştu? o da var olan güzel bir eseri bozarak üretilmişti çünkü.
4477 entry daha
hesabın var mı? giriş yap