24 entry daha
  • teknik servis bölümüne çeki düzen vermesi gereken, lakayıt, iş bilmez ve ilgisiz insanlarca yönetilen bisiklet firması.

    mosso 739sca model bisikletimde aldığım ilk günden beri yaşadığım sele kayması problemini kendilerine bildirmemle süreç başladı. müşteriye doğrudan yardımcı olamayacaklarını, yetkili servisle iletişime geçmem gerektiğini söylediler. bir yetkili servise gittim. daha sonra sele borusu ve sele kelepçesini kendilerine kargolamamı söylediler. (yetkili servis hiçbir şey yapmadı, yapamadı) kargoladım. sonra 2 hafta süren bir koşuşturma başladı. benim sele borusu muhtemelen atölyede bir kenarda unutuldu gitti. her seferinde olayı baştan anlatmam ve atölyede hummalı bir arama sonucunda 'aa burdaymış' şeklinde bulundu sele borusu. iyi ki kaybolmadı! telefonla ısrarla aramalarım sonucunda 2 haftanın sonunda sele borusunda hiçbir problem olmadığını, burada denediklerini ve kayma gözlemlemediklerini söylediler ve sele borusu ve kelepçesini aynen geri gönderdiler.

    bisikleti getirten, satan fabrika (ümit bisiklet) bana bisikleti aldığım yerle görüşmem gerektiği tavsiyesinde bulunuyor. aldığım yer ise yetkili servise gitmem gerektiğini söylüyor. kısır döngü. sele borusu kaydırmaktan tamamen çizildi ve kaplaması soyuldu. bunu bile değiştirmediler. kaydırmaktan çizik içinde kalmış sorunlu parçayı hiç utanmadan 'bunda sorun yok' diyerek aynen geri gönderebildiler.

    velhasıl kelam; yerinde duramayan, ayarlanamayan bir sele borusu ile bisiklet öylece duruyor. bu arkadaşların verdiği garantiye güvenerek asla bisiklet almayı düşünmeyin.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap