4724 entry daha
  • canı sıkılanların keşfetmesi gereken birbirinden ilginç 33 web sitesi

    boş vakitlerinizde kafa dağıtmak, yeni şeyler öğrenmek ya da birilerine yardım etmek istiyorsanız buyurun.

    1. mekanların eski ve şimdiki halini gösteren site: dear photograph

    uzun uzun fotoğraflara bakıp geçmişi yad etmeyi sevenler için bu site biçilmiş kaftan! sitede merak ettiğiniz mekanların eski ve günümüzdeki halleri tek karede paylaşılıyor. ayrıca fotoğrafları ekleyenler altlarına “dear photograph” ile başlayıp çeşitli notlar yazıyor. üstelik bu siteye sizin de kendi fotoğrafınızı yüklemeniz mümkün.

    2. yıldızlara ve evrene daha yakın bakmak isteyenler için stars chrome experiments

    bu sitede yıldızların büyüleyici güzelliğini daha yakından görmeniz mümkün. sitedeki hareketli görüntüler sayesinde özellikle karanlık bir ortamdaysanız uzaya çıkmış gibi hissediyorsunuz. öte yandan bu site ile evren hakkında kısa ve anlaşılır bilgilere de ulaşabilirsiniz.

    3. bulutsular yaratmak isteyenlere: neonflames

    bu web sitesi ise farklı renkler ile bulutsu benzeri şekiller üretmenizi sağlıyor. özellikle öfkeli olduğunuzda bir yerleri karalama ihtiyacınız baş gösterdiği zaman bu siteye gidip sakinleşebilirsiniz.

    4. beatbox yapıp sanatını konuşturmak isteyenlere: ıncredibox

    ilginç web siteleri deyince müzikle ilgili olan bu siteden de söz etmek istedim. malum son dönemde hip hop ve rap müzik epey moda oldu. siz de bu trende ayak uydurmak istiyorsanız ya da sadece müziğe ilginiz varsa ıncredibox'ta eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. ayrıca sitede kendi demonuzu kaydedip sosyal medyada paylaşabilir veya sitedeki en iyi kayıtları dinleyebilirsiniz.

    5. bir döneme damga vuran yılan oyunu tutkunları için: play snake

    nokia 3310 model cep telefonları ile hayatımıza girmişti yılan (snake) oyunu… ne yazık ki artık hayatımızda böyle bir oyun yok ancak nostalji yaşamak istiyorsanız play snake sitesine uğrayabilirsiniz.

    6. üzerinde izleme cihazı taşıyan köpek balıklarını görmek isteyenler için: ocearh

    ocearch, aslında bilim insanlarının okyanusta daha önce ulaşılamayan verileri toplamasına yardımcı olmak için oluşturulmuş veri merkezli bir organizasyon. bu organizasyonun sitesinde ise üzerlerine izleme cihazı takılan köpek balıklarını ve sayılarını dünya haritası üzerinde görebiliyorsunuz.

    7. gezegenimizin yıllar içinde yaşadığı değişimleri görmek isteyenler için: google earth engine timelapse

    bu sitede uydu görüntüleri ile dünya'nın 1984'ten 2018'e kadar nasıl değiştiğini görmek mümkün. özellikle eriyen buzulları görünce insanın içi acıyor.

    8. boş vaktim çok diyenler için her tıkta gereksiz sitelere gitmenizi sağlayan: the useless web

    sitedeki “please” kelimesine her tıkladığınızda sizi farklı bir siteye gönderiyor. sizi yönlendirdiği siteler ise birbirinden gereksiz. örneğin bir tanesinde parmakları oynatıyorsunuz, bir tanesinde uçan kızarmış sosisler görüyorsunuz vb… anlayacağınız, çeşit bol.

    9. yapay zeka ile iletişim kurmaya merak duyanlar için: quick draw

    vaktini bilime katkı sunmaya ayırmak isteyenler için quick draw'ı önerebiliriz. çünkü bu site, makine öğrenimi araştırmalarına hizmet ediyor. işin aslı ise şöyle, ekranda çıkan kelimenin resmini 20 saniye içerisinde çizmeye çalışıyorsunuz. bu sırada yapay zeka, sizin çiziminizi tahmin etmeye çalışıyor. arka planda ise onun tahminlerini duyuyorsunuz. 20 saniye içinde yapay zekanın çizdiğiniz şeyi doğru tahmin etmesi gerekiyor. süre bitiminde veya yapay zekadan doğru cevap geldiğinde başka bir çizime geçiyorsunuz.

    10. zamanla derdi olanlar için: here ıs today

    bu sitede bulunduğunuz günün yer aldığı aydaki, yıldaki ya da yüzyıldaki konumunu bir çizelge üzerinden görebiliyorsunuz. zamanı daha iyi yönetmeye motive olmak veya zamanın kıymetini bilmek isteyenler için bu site iyi bir seçenek olabilir.

    11. doğanın sesi ile baş başa kalmak isteyenler için: a soft murmur

    stresten uzaklaşmak, sıkıntılarını unutmak isteyen birçok kişi kendini doğanın kollarına bırakmak ister. ancak özellikle şehirde yaşayanlar için bu her zaman mümkün olmayabilir. oysa a soft murmur isimli web sitesi sayesinde yağmur, dalga, ateş, rüzgar, kuş, cırcır böceği sesi duyabilirsiniz. bunun dışında televizyon sesi, ses çanağı, cafedeki insanların sesleri gibi farklı sesleri de bu siteden dinlemeniz mümkün.

    ayrıca bu sitede seçtiğiniz sesleri mixleyebilir, sosyal medyada paylaşabilir ya da belli bir süre içerisinde çalması için zamanlayıcı kurabilirsiniz.

    12. çöp adam/kadın çizerek onun maceralarına ortak olmak isteyenler için: draw a stick man

    siteyi ilk açtığınızda karşınızda “bir çöp adam çiz” yönergesini göreceksiniz. kendi isteğinize göre bir çöp adam ya da kadın çizdikten sonra verilen yönergelere göre farklı çizimler yapmanız gerekecek. sıkıldığınız zamanları eğlenceli hale getirmek için bu sitenin birebir olduğunu düşünüyorum

    13. bulutsuzluk özlemi'nden “sözlerimi geri alamam” dinlerken iyi gider diyenler için: heeeyy hooo

    siteyi açtığınızda karşınıza hoooo ve heeyy ifadelerinden başka bir şey çıkmıyor. siyah veya beyaz ekranlar üzerinde sürekli bu yazıları görüyorsunuz. sitenin amacının ne olduğunu inanın ben de bilmiyorum. ama yine de diyeceğim tek şey, en ilginç web siteleri arasında yer aldığı…

    14. tam bir kedi delisi olanlar için: cat bounce

    kediler olmadan bir hayat düşünemeyenler için bu site muhteşem bir seçenek! kedilerin oradan oraya zıpladığı sitede, kedilerden yağmur da yapabiliyorsunuz. bunun için sitenin sol tarafındaki “make it rain” seçeneğine tıklayabilirsiniz, epey eğlenceli oluyor.

    15. bilgisayarın faresinin nerede olduğunu gösteren: pointer pointer

    siteyi ilk açtığınızda karşınıza çıkan uyarı size farenizi sabit tutmanız gerektiğini söylüyor. birkaç saniye farenizi sabit tuttuktan sonra ekranda farenizin nerede olduğunu gösteren bir fotoğraf çıkıyor. çıkan fotoğraflardaki kişiler, parmağıyla farenizin olduğu yeri işaret ediyor.

    16. noktaların ardına gizlenmiş fotoğrafları bulmak için: koalas to the max

    sitede ilk etapta bir adet büyük boy nokta görüyorsunuz. ardından noktaya her tıklamanızda karşınıza yeni noktalar çıkıyor. noktaları teker teker açtıkça karşınıza tatlı mı tatlı koalaların fotoğrafları çıkıyor.

    17. farklı yıllarda farklı ülkelerde hit olan şarkıları dinlemek isteyenler için: radiooooo

    dünya haritası üzerinden merak ettiğiniz bir ülkeyi ve yılı seçip hangi şarkının hit olduğunu görebilirsiniz. aynı zamanda şarkıyı site üzerinden dinleme fırsatınız da var. ek olarak, karşınıza çıkacak şarkıları dans etme, keyif-dinlenme gibi farklı kategorilere göre de listeleyebilirsiniz.

    18. fotoğraf tutkunlarına dünyanın en yüksek çözünürlüğe sahip fotoğrafını gösteren: ın2white sitesi

    sitedeki fotoğraf, 365 gigapiksel çözünürlüğünde. hatta fotoğrafı istediğiniz kadar yakınlaştırın yine de detayları net bir şekilde görebiliyorsunuz. daha ne olsun!

    19. gizlenmiş ineğin peşinde koşmak isteyenler için: find ınvisible cow

    bu site, sıcak-soğuk oyununa benzer şekilde işliyor. ineği bulmaya ne kadar yakınsanız o kadar fazla ses yükseliyor. ineği bulduğunuzu düşündüğünüzde tıklıyorsunuz ve gizlenmiş inek karşınıza çıkıyor. her başarılı olduğunuzda ise 1 puan kazanıyorsunuz. sitedeki sesler bir süre sonra rahatsız etse de oyun, bir noktaya kadar eğlenceli olabilir.

    20. kod yazmayı biliyormuş gibi etrafındakilere hava atmak isteyenler için: hacker type

    bu siteyi etrafınızdakileri şaka amaçlı korkutmak için kullanabileceğiniz gibi hava atmak için de kullanabilirsiniz. yapmanız gereken tek şey ise, klavyeye gelişigüzel bir şeyler yazmak. siz yazdıkça sitede gerçekten kod yazıyormuşsunuz gibi görüntüler çıkacak.

    21. solucanı dans ettirmek üzerine kurulan: staggering beauty sitesi

    bu sitede karşınıza çıkan kara solucanın farenizi hareket ettirerek dans etmesini sağlayabiliyorsunuz. belki arka planda bir şarkı çalarak dansı daha yaratıcı hale getirebilirsiniz. ancak hızlı hareket ettirdiğinizde ekranda yanıp sönen görüntüler çıktığını da ekleyelim.

    22. sitelerin url'lerini virüslüymüş gibi gösteren web sitesi: shadyurl

    az önce bahsettiğimiz hacker sitesine benzer şekilde bu sitede virüslüymüş gibi url'ler üretebilirsiniz. örneğin www.google.com yazdıktan sonra enter'a tıklayın. vee virüslüymüş gibi görünen, korkutucu url'niz hazır.

    23. doğru bildiğiniz sorular sayesinde açlıkla mücadele eden hayır kurumuna bağış yapmak için: free rice

    free rice sitesinde doğru cevapladığınız her soru, açlıkla savaşan hayır kurumuna bağışladığınız 10 pirinç tanesi anlamına geliyor. sitede yer alan bilgiye göre, bu yazı yazılmadan bir önceki gün 668,723 tane pirinç bağışlanmış. bu siteyi, ingilizce bilginizi geliştirmek için de kullanabilirsiniz.

    24. her tıkta farklı dokunuşlar elde etmek için: weave silk

    canınız sıkıldığında bir şeyler karalama ihtiyacı duyabilirsiniz. ancak bunu daha estetik hale getirmek isteyenler için weave silk web sitesi iyi bir seçenek olabilir. ayrıca sitede yaptığınız karalamaları bilgisayarınıza kaydetmeniz de mümkün.

    25. dünyanın herhangi bir yerinde gezmek için: mapcrunch

    bu site, google earth'ün verilerini kullanarak yapılmış. sitede “go” butonuna basarak dünyanın rastgele seçilmiş herhangi bir yerine gidebiliyorsunuz. ayrıca “options” (seçenekler) kısmından ise merak ettiğiniz bir ülkeyi seçip orada gezme fırsatı yakalayabiliyorsunuz. karşınıza çıkan ekrandaki okları yöneterek gittiğiniz şehri maske, sosyal mesafe demeden gezmeniz mümkün.

    26. dünyanın farklı yerleri hakkında kısa ve öz bilgiler almak isteyenler için: google earth

    google earth sayesinde birçok şey yapabilirsiniz ancak en eğlenceli ve öğretici olanlarından biri zar atma özelliği. “kendimi şanslı hissediyorum” seçeneğine her tıkladığınızda farklı bir yere gidip oraya ait fotoğrafları görebilir, orayla ilgili bilgi alabilirsiniz. boş vakitleri verimli kılmak için güzel bir seçenek…

    27. uzaya merak salanlar için: apod

    her gün nasa'ya ait bir fotoğrafı paylaşan bu site, evrenin ne kadar büyüleyici güzelliklere sahip olduğunu bir kez daha anlamamızı sağlıyor. sitede her gün büyüleyici evrenimizin farklı bir görüntüsü veya fotoğrafı, profesyonel bir astronomun yazdığı kısa bir açıklama ile birlikte gösteriliyor. ayrıca sitede bir sonraki günün fotoğrafının ne olacağına dair bilgi de yer alıyor.

    28. tam şu anda dünyanın farklı ülkelerinin radyolarında neler çaldığını merak edenler için: radio garden

    dünyayı keşfetmek, farklı kültürlerden haberdar olmak isteyenler için radio garden muazzam bir seçenek! site sayesinde dünya üzerinde herhangi bir yeri seçerek bulunduğunuz saatteki radyo yayınını dinleyebiliyorsunuz. sitenin sunduğu bu fırsat sayesinde kendinizi bir anlık bile olsa o ülkedeymiş gibi hissetmeniz mümkün??

    29. tam şu an uzayda kaç kişi olduğunu merak edenlere: how many people are ın space right now web sitesi yardımcı olabilir.

    ayrıca bu sitede o an uzayda olan kişilerin isimlerini, kaç gündür orada olduklarını ve görevlerini de tek tek görebiliyorsunuz. ilginç web siteleri arasında yer alan bu sitenin bir akıllı telefon uygulaması olduğunu da ekleyelim.

    30. “memlekette kimler kimler dj olmadı ki, benim ne eksiğim var” diyenler için: ravedj

    bu sitede tıpkı bir dj gibi mix yapabilirsiniz. aynı zamanda mashup da yapabilirsiniz. yani iki şarkıyı bir araya getirip tek şarkıymış gibi yayımlayabilirsiniz. ayrıca sitedeki trend mixlere ve mashuplara da göz atabilirsiniz.

    31. etrafta duymak istemediğiniz seslerden kurtulmak ve kendi “gürültünüzü” yaratmak için: my noise

    uyku sorunu, odaklanma problemi vb yaşıyor veya sadece huzur arıyorsanız my noise ile kendi sesinizi, kendi gürültünüzü yaratabilirsiniz. bu site biraz a soft murmur'a benziyor. ancak bu sitede sizin isteklerinize göre farklı sesler de yer alıyor. örneğin bebeğiniz uyumakta güçlük çekiyorsa anne rahmindeki sesleri açabilir ya da açık ofiste çalışıyorsanız beyaz gürültü sesi açabilirsiniz. ayrıca tüm bu seslerin bas ve tizlerini isteğe göre ayarlamanız mümkün.

    32. sizi her seferinde birbirinden tuhaf eşyaların satıldığı sayfalara gönderen: weird or confusing

    bu sitedeki şeker pembesi renginde tasarlanmış “please” butonunun tatlılığına sakın aldanmayın. çünkü o butona her tıkladığınızda sizi saçma ürünlerin satıldığı sayfalara gönderiyor. örneğin o sayfalardan birinde “hiçbir şey” (nothing) isimli, 9.41 dolar değerinde bir ürün satılıyor. hatta “ürünün” teslimat ücreti de 22.77 dolar! sanıyoruz ki, en ilginç web siteleri arasında bu site ilk 3'e girer.

    33. doğru bildiğiniz her cevap ile açlıkla savaşan bir hayır kurumuna bağış yapmak istiyorsanız: beanbeanbean

    bu site, free rice isimli siteye benzer mantıkta işliyor. ancak ondan farklı olarak bu sitede doğru bildiğiniz sorular, pirince değil bezelyeye dönüşüyor. ayrıca bu sitede farlı zorluk derecelerinde ve farklı kategorilerde sorular olduğunu da ekleyelim.

    kaynak

    debe editi: fırsat buldukça buna benzer entry paylaşmaya devam edeceğim.
2137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap