6 entry daha
  • isvec galibiyetinden sonra liderlik icin isvicre karsina cikiyorduk. bizim 5 onlarin 4 averaji vardi. bu maci alirsak belki tarihte ilk defa eleme gruplarinda birinci siraya yerlesicektik. ilk on birimizde isvec macindan farkli olarak iki degisiklik vardi. biri bir onceki macta oyuna girdikten sonra macin gidisatini degistiren oguz cetindi. oburu ise hangi mevkide oynadigi hicbir zaman belli olmamis, bazi maclarda savunmanin sigortasi, bazi maclarda on liberonun degismezi olmus, bazi maclarda ise orta sahanin gobeginde kendine yer bulmus olan ogun temizkanoglu bu macta sag kanatta kendine yer buluyordu. ingiliz kurt teknik adam roy hodgson mactan once mark pascoloyu ilk mactan aldigi dersle uzaklardan gelebilecek kimligi belirsiz toplara karsi uyarmisti. isvicrenin recep cetin icin ozel onlem alabilicegine dair espriler spor sayfalarini susluyordu.
    isvicrenin kadrosu kalede marco pascolobulunuyordu. defansta saclarinin onleri genc yasinda acildigi icin hicbir zaman aslan yelesi saclara kavusamamis olan marc hottiger , sari saclariyla her zaman ozenmis olan dominique herr, kenneth andersonun en cirkin kardesine benzeyen kaptan alain geiger ve ismini cismini animsamayadigim walter fernandez vardi. ortasahanin bahse deger iki oyuncusu emmanuel petit e abisinden daha cok benzeyen alain sutter ve senelerce almanya da top kosturmus isvicrenin parlayan yildizlarindan criaco sforza vardi. diger iki isimse cmden dmc oldugunu hatirladigim thomas bickel ve christopher ohreldi. forvette marco grassi yi animsiyorum ama chiristopher bonvin in kim oldugunu halen bilmiyorum.
    dikkat edilirse isvicre milli takiminin tarihte en cok gol atmis olan futbolcusu kubilay turkyilmaz yoktu. galatasarayda bile istikrarli olmamasina ragmen iki turkiye macinda da sakatim diyerek oynamamisti.
    maca hafif akinlarla basladik ama bir turlu organize bir atak gelistiremiyorduk. isvicre de hafif ama etkisiz ataklarla kalemize geliyordu. 17. dakikada hakan turk futbolunun en guzel gollerinden birine imza atiyordu. acikcasi ben golu 35 metreden filan attigini hatirliyordum. ancak biraz once youtube dan baktigima gore ceza sahasinin 5-10 metre gerisinden vurmus topa. bu golden sonra hepimizin net olarak hatirlayacagi gibi, futbol tarihimizde uzun seneler sonra tekrar spiker tarafindan sapka sozcugu kullaniliyordu. bundan onceki kullanimi besiktastan sapka taktigi icin yedigi gollerden dolayi gonderilen raimond aumann icindi. ne yalan soyleyim ilker yasin "sapka cikaracaksiniz sapka. avrupa sahalarinda yok boyle gol" dediginde tuylerim diken diken olmustu. daha 11 yasindayim. fenerbahceli olmama ragmen 3-3 biten man u galatasaray macinda umit aktanin galatasarayin 3. golunde "golun dakikasini bile not edemiyorum" dediginden beri bir golden sonra bu kadar heyecanlanmamistim.
    mactan daha sonra hatirladigim kare ise yine hakan sukur u barindiriyor. sagdan yerden hakan a dogru top geliyor. hakan penalti noktasinin tam ustunde topu bekliyor. onunde 15 dakika once uzaklardan avladigi pascolo ve 7 metrelik koca kale var. top geliyor ve hakan topu ne iska geciyor ne vurabiliyor. tam ortasinda birsey. ve top korner direginin yaninda disari cikiyor.
    isvicre sonraki dakikalarda daha cok ustumuze gelmeye basliyor. uzaklardan marc hottiger topa bir koyuyor, top defanstan birinin sirtina carpip havalaniyor. top shcmeichel degil butun michaellar gelse bile enginin kurtaramayacagi 90'a gidiyor. maca esitlik geliyor.
    ikinci yaridan bir tek golu hatirliyorum. ogun sagdan gitti gitti ve atti golunu. aslinda bu macta golden sonra daha enteresan bir olay vardi. golden sonra kamera golu atan ogun u degil, ogun e dogru elleri dumduz bir sekilde kollari yaninda hizli hizli kosan tolunay i gosteriyordu.
    zorunlu edit: simdi ilk golu bir daha izledim. golden sonra yine golu atan hakan i gostermiyor kamera. once ogun sonra onun hemen arkasinda kosan tolunay ve sonra onlarin yanindan gecen abdullah ve muhtemelen emre asik i gosteriyor. en sonra kamera yalniz kosan ogun u gosterip golun tekrarina geciyor. isvicreli yonetmen herhalde tam olarak kavrayamamis golu kimin attigini.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap