• uygurlar için çıldıran milliyetçilerimiz, filistin'deki mahalle için israil'i yakmak isteyen dindar kardeşlerimizin sessiz kalmayı bırak alkış tuttuğu meseledir.

    bu filistinli çocuğun afrin'deki çocuktan farkı neymiş ki bu kadar islam alemi olarak mobilize oluyorsunuz? zulmü yapan israil diye mi?
    işid dibimizde binlerce kızın çocuğun ırzına geçerken, yezidi kadınları köle pazarlarında satarken oh iyi oluyor, hak etmişlerdi diyenlerin filistin için göz yaşı döküyoruz demesi nasıl açıklanabilir ben bilemiyorum gerçekten...

    bu mobilizasyonun en temel sebebi siyasal islam ve kardeşi türk-islam milliyetçiliğinin kodlarına sirayet etmiş israil ve yahudi nefretinden başka bir şey değil. dünyanın her köşesinde bir devlet bir halka, bir gruba zulmediyor, senin taptığın devlet mekanizmasının bile elleri kirli, ama dünyadaki bütün zulümler yanında ufak bile sayılabilecek kudüs için dünyayı yakarız diye ayağa kalkıyor bu kitle. bunların dertleri filistin mi? hayır. dertleri yahudi düşmanlığı. ayrıca kendi milliyetçilikleri ile bütünleşmiş egoları. onlarca yıldır işte efenim islam'ın gücü, türk'ün adaleti gelip dünyayı kurtaracak diye sloganlar akmaya başlıyor hemen. çünkü malum ülkemiz adaletin son noktası dünyada... :/

    bu yamyam kitlenin israil karşıtlığı yapması ve filistinlileri savunuyor olması da maalesef filistinli çocukların en büyük şanssızlığı. internet sayesinde online ortamlarda dünya çapında düzenli olarak yapılan israil-filistin tartışmalarında islamcı ve faşizan ruhlu tipler filistinlileri kollamaktan çok israilli kanı akıtmaktan, israil'in yok edilmesi gerektiğinden bahsettiği için israil'in yapmak zorunda kalacağı pr'a gerek kalmıyor. israil medya gücü kimler hangi zihniyetler kimi destekliyor, kime karşı buyrun bakın diyor ve bırakıyorlar. hatta batıda filistinlilerin hakkını korumak isteyen kesimler bile bu cihatçı, faşist ruhlu insanlarla yan yana gözükmemek için bu davada sessiz kalmaya başlıyor. emin olun batı'da insanlar israil'i protesto için sokağa döküldüğünde ortama gelen yahudilerin kanını akıtacağız, vallahi israil'i yok edeceğiz diye ortama dalan kesimleri görünce sessizleşiyorlar. bbc türkçe'nin altındaki yorumları okuyun zaten anlayacaksınız bu çelişkiler dolu kafayı.

    bu ikiyüzlülüğün ülkemizdeki karşılığı ise zaten çok bariz. israil askerinin polisinin altında zulüm gören filistinli'nin senin kendi ülkendeki kürtlerin yaşadığından farkı nedir?
    cumhuriyet kurulduğundan beri kürtler ve yer yer aleviler çok kez ülke içi ve dışına sağa sola sürülmüş. bakın pkk öncesi dönemlerden söz ediyorum. onun için bahanen hazır. ingilizlere hizmet etmişler, emperyalist maşası olmuşlar, hak etmişler. peki. nasılsa filistinliler de suriye'nin, mısır'ın, ürdün'ün, ırak'ın, iran'ın maşası olmadı.

    e kürtlerin dili yasaklanmış, kimliği kabul edilmemiş, zorla okullarda endoktrine edilmişler. faşizan bir rejim olan israil'de arapların resmi statüsü var, otonomileri var, mecliste kotaları var, dilleri israil'de resmiyete sahip. israil nüfusunun 20%'si resmi olarak müslüman arap. https://en.wikipedia.org/…i/arab_citizens_of_israel
    bak resmi olarak diyorum, arap ve müslüman olduklarını devlet kabul edip ona göre olması gereken azınlık haklarını tanıyor. hatta geçen yıllarda aşırı sağ bir grup israil arapçayı resmi dil olmaktan çıkarsın dediğinde çıldırıyordu buradakiler ama sen daha ülkendeki kürtlerin asgari dil hakkını bile tanımıyorsun, anayasanda yer vermiyorsun.

    e hadi onu da geçelim. pkk ile savaşın başladığı dönemde binlerce kürt köyü yakılmış, kürtler sağa sola sürülmüş. demografik mühendislik yapılmış. derin devlet eliyle binlerce insan ortadan kaldırılmış. o zaman bu ülkede kürtlere zulüm yapılıyordu vah vah diyen mi daha çok yoksa ah o günleri ne özledik be diyenler mi daha çok bugün? internet beyaz toros nerede, hilal bıyıklılar geliyor diyenlerle dolu.

    pkk'nın örgütlediği hendek olayların onlarca mahalle dümdüz edildi ve bir sürü kürt sivil öldü, sağa sola sürüldü. böyle ayağa kalktınız mı o zaman? kürtlere zulüm ediliyor dediniz mi?
    bir sürü kürt siyasetçi haksız yere hapse atılırken, belediyelerine ortada olmayan davalarla çökülürken, o belediyelerin yerelde edindiği kaynaklar yolsuzluğu malzeme edilirken çıldırdınız mı (hendek zamanı kayyumlarını demiyorum, orada anayasaya tehdit olan bir durum söz konusu idi, en son yerel seçimlerden sonraki süreçten bahsediyorum)? hayır, ekrem imamoğlu bu böyle olmaz dedi diye adama terörist bile dediniz. o derece.

    işid kürtlere soykırım yaparken alkış tutuyordu bu kitle. o dinsizlere iyi oluyor diyorlardı.
    hdp'liler işid tarafından bombalandığında sosyal medyada kutlamaları geçtim milli maçta ölenleri anmayı bile ıslıklayacak kadar alçalmadınız mı?

    sınır ötesine operasyonlar yapıldı, ypg ile savaşmak için binlerce cihatçı örgütlendi ve kürtlerin üzerine salındı. afrin'den, serekaniye'den yüz binlerce binlerce kürt kaçmak zorunda kaldı. üstüne çıkıp buralara toki evler yapacak, milyonlarca arap yerleştireceğiz dendiğinde aman efenim bu ne zulümdür, insanların malına mülküne çöküyoruz haramdır haksızlıktır dediniz mi?
    karda kışta binlerce kürt çocuğu afrin'den kaçıp çadırlara mahkum olduğunda bu zulme göz yumamayız dediniz mi?
    hayır, hak ediyorlar, daha kötü olsun, oh iyi oluyor dediniz, hala da diyorsunuz.

    vicdanınıza bahane de hazır. aralarında pkk var, ypg var. milli güvenliğimiz tehdit altında. e kardeşim israil ne yapsın o zaman? hamas var, hizbullah var, israil'i yok etmeye yeminli on milyonlarca arap ve bir sürü devlet var. gazze bombalanırken ağlıyorsun ama afrin bombalanırken gücümüzü görecekler diye kahkaka atıyorsun.

    filistinli çocuğun en büyük şanssızlığı israil değil. filistinli çocuğun en büyük şanssızlığı onun "sözde" hakkını savunanlar. israil'in en güçlü argümanı zaten sizin varlığınız.

    edit: evet terörist ilan edilmemle birlikte döngümüzü tamamlamış bulunuyoruz. bu durum gerçekten cehalet ve önyargı ile açıklanamaz, bu gerçekten zeka geriliği. cahil insan bile benzer durumlar içerisindeki bağlantıları kodlayıp paraleller üzerinden karşılaştırma yapabilir, ahlaki duruşuna buna göre yön verebilir, özeleştiri yapabilir. bu paralelleri göremiyor olmak nefretin gözleri karartmasından öte bir gerekçe olmalı. he kardeşim ben bunları anlattım diye bile bana terörist diyorsun, sonra kürtlerin bir sorunu yok diyorsun. şuraya sivil bir şey yazmamı bile hazmedemeyecek kadar dolusun, ama kürtlerin derdi tasası yok diyorsun. sen sanıyor musun ki israil'de her filistinli arabı sokakta dövüyorlar? bir sürü israil arabının işi gücü var, ekmeğini israil'den alıyor, vergisini o devlete ödüyor. nedir yani? filistinlilere zulüm yok mu diyelim o zaman? öbürü de diyor ki olur mu ne sivil ölmesi..sen israil açısından takip ediyor musun peki olayları? sanıyor musun ki israil tarafı bu konuyu işlerken "aa bugün de sivillere zulmettik öldürdük" diye anlatıyor? orada da ölen herkes zaten "terörist" olmuş oluyor....en iyi ihtimalle de polisime askerime molotof attı ne yapsaydık çiçek mi atsaydık diyor.
    nasıl, tanıdık gelmiyor mu hala?
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap