15 entry daha
  • bazı insanların bazı sonuçlara nasıl ulaştıklarını kıçımı da yırtsam anlayamayacağımı sağlamış kızdır bu..

    "gerçekler acıdır biber de acıdır e o zaman biber gerçektir" gibi şahane(!) çıkarımlara nasıl da güzel ulaşıyorsunuz yahu.. şimdi bu kız evden çıkarken başını sıkı sıkı örtüp saçlarını gizliyor ve "saçım görünmesin ki kimseyi tahrik etmeyeyim" diye ucubik tasarılar yapıyor öyle mi? ama bakınız ki densize, altına araba çekip kendini yurdumun sokaklarına atma cüretini gösterebiliyor.. biri korna çalar da iffetim zedelenir, yan şeritteki adam yol verir de kötü yola düşerim diye düşünemiyor..

    tesettürlü kadınların kendilerini gönüllü bir biçimde ikinci sınıf vatandaş konumuna, kadınların yüz karası,acınası insan moduna soktuklarını düşünüyorsunuz.."haysiyetli bir kadın kendine bunu nasıl yapar" diyorsunuz..kadın tesettüre girmişse, zaten amacı kendini silikleştirmektir, erkeklerden kaçmaktır, kendini hastalıklı bir biçimde insanlardan saklamaktır falan diye düşünüyorsunuz.. işte böyle düşünürken, ışıklarda yanınızda duran arabanın içindeki tesettürlü kız hakkında da "bu ne perhiz ne lahana turşusu,gidip evinde otursana" diyorsunuz..

    peki ağalar, siz böyle yaparken size sorulmaz mı asıl bu ne perhiz ne lahana turşusu diye ?
    sapla samanı niye karıştırıyorsunuz diye ?

    kadınların tesettüre girmesini yanlış ve sakıncalı buluyorsunuz, anladık..hastalıklı bulduğunuz fikirleri(!) ve depreşik şeriat arzularıyla(!) inadına(!) tesettüre giren bir kadın var ise de, evinde otursun, sokağa çıkmasın, varlıklı olmasın, nüfuz sahibi olmasın, okula gitmesin, meslek sahibi olmasın, eli yüzü düzgün görünmesin, tatile gitmesin, araba sahibi olmasın istiyorsunuz.
    tesettürün özünden zerre kadar haberdar olmadan, bir yerlerden duyduğunuz iki gıdım bilgiyle tesettürle alakalı "kadının erkeği tahrik edecek şeylerden kaçınma gayesi"ni cımbızla çekip, evirip çevirip insanın midesini bulandıran şeyler yazıyorsunuz.

    bira içen tesettürlü kız, mini etekli türbanlı gibi başlıkları anlayabilirim..uç örnekler bunlar..çirkin, komik örnekler..üstünde öyle ya da böyle konuşulabilecek, bir şeyler yazılabilecek hadiseler...ama sırf içinde "türbanlı" lafı geçecek diye sıçar gibi başlık açmak da ne oluyor ?

    bunun bir versiyon ilerisi ,"alışveriş merkezine giden türbanlı" , "bot giyen türbanlı" , "sokakta gözü açık gezen türbanlı" , "konuşan türbanlı" falan olacak herhalde...yazık ya, vallahi yazık..
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap