159 entry daha
  • unutulmaması gereken filmin gerçek olaylara dayalı değil, william sheakspeare'in henry v eserinden yola çıkılarak yapıldığıdır.

    gerçekte agincourt muharebesinde dönemin fransa kraliyet ailesin mahiyetinden kimse bulunmamıştır. fransa ordularını constable charles i d'albret idare etmiştir.

    agincourt muharebesi'nin yüzyıl savaşlarınde çok ayrı bir yeri bulunmaktadır, bir kırılma anı olarak kabul edilir. fransızlar aşağılayıcı bir mağlubiyet almakla kalmamış, aynı zamanda fransa'nın önde gelen soyluları da telef olmuştur.

    kumandan charles i d'albret'e ek olarak alençon, bar ve brabant dükleri, blâmont, dreux, fauquembergue, grandpré, marle, nevers, roucy, vaucourt ve vaudémont kontları ve puisaye vikontu savaştan sağ çıkamamıştır*

    bu kadar soylunun ölümü fransa'nın kuzey topraklarının feodal düzenin çökmesine neden olmuş, fransa kralı charles vi kuzey fransa'dan vergi ve asker toplayamaz hale gelmiştir.

    henry v, yakaladığı momentum ile fransa kralı'nı barışa zorlamış, kızı ile evlenmiş ve fransa kralı'nın ölümünden sonra tahta çıkma hakkına nail olmuştur.

    bütün bu olaylar henry v'in zamansız ölümü ve jeanne d'arc isimli bir kızın rüyası ile tersine dönmüştür...
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap