1191 entry daha
  • son yaptığı açıklamalar ve ergenekon davasının fetö'nün ele almış olması dolayısıyla üstü örtülmeye çalışılan derin devlet hikayesi kapsamında hiçbir temeli olmayan bir spekülasyon yapma istememe sebebiyet vermiştir.

    ben istihbarat görevlisi, organize suçlar çalışanı veya konunun uzmanı değilim, ama konuyla ilgili gerek ulusalcı-avrasyacı, gerek fetöcü, gerek ülkücü, gerek reisçi kesimleri takip ederken gördüğüm kadarıyla güncel derin devlet yapısını oluşturan belirli ana klikler var:

    1 - mehmet ağar ve emniyet networkü

    2- mhp, ülkücü yargı,özel harekat polisi ve alaattin çakıcı underground networkü

    3- hakan fidan, pelikan ve reisçiler networkü (başkanlık referandumu dönemi peker'de buradaydı) + sanıyorum buraya eklemlenen sadat, adnan tanrıverdi ve bilimum islamcı-tarikat gruplar da var artık.

    4- ökk, ulusalcı-avrasyacı networkler (peker'in 90'larda adapazarı-sakarya hattında işlediği cinayetlerde sahipleri)

    bunların da kendi altlarında sub-gruplar var diye anlıyorum. yani böyle monolitik bir ulusalcı, ülkücü vs derin devlet yapısı var anlamında söylemiyorum. lakin genel hatları ile bürokrasi içerisine yapışıp "hukukun belirlediği" sınırları aşarak, kimin hain kimin vatanist olduğunu belirleyen, kimin makul vatandaş kimin 5.kol olduğunu belirleyen, bunları yaparken de ülkenin rantına çöken, ülkeyi yönetmeye kalkan kesimler aşağı yukarı bunlar.

    elimine olanlar:

    *chp ve görece liberal kemalist kesimin devlette izi kalmamış gibi gözüküyor. bu kesim genelde ulusalcılar ile eş tutulsa da ben bütün kemalist subayların avrasyacı, rusçu ya da liberalizm karşıtı ulusalcı bir çizgide olduğunu düşünmüyorum. sonuçta muhtemelen ordunun en okumuş kalifiye subaylarının çoğu buradan çıktığı için zamanında bir çoğu nato eğitimleri kapsamında belirli liberal bir vizyon edinebilmiştir. mesela ne bileyim metin gürcan gibi insanlara bakıyorum, bu adam gibi bu ordudan subay mı çıkmadı başka? bu gibi insanların tsk'daki etkisi feci şekilde yok edildi gibi geliyor bana.

    *kökeni hiram abas ve mehmet eymür'e dayanan, turgut özal zamanında iyice yapılanan batıcı-liberal derin devlet de iyice saf dışı bırakılmış gibi. malum, mehmet eymür, bu susurluklardan önce karanlık ilişkileri yazmış olan, suç örgütlerini, tarikat bağlarını, aşırı milliyetçi grupları raporlamış olan kişiydi. kendisi hocası olan, turgut özal'ın "adamı" hiram abas'ı avrasyacıların öldürttüğünü kaç kere söylediydi. (https://www.youtube.com/watch?v=adp8ifpr54c)

    *yine 90'larda etkisini gösterip 2000'lerde akp ile ergenekon davasını kullanarak, batı'dan da destek alarak devletin en büyük sahibi olan fetö'de bugün tamamen biçilmiş durumda. (benim fetö ile ilgili tezim 2000'lerde abd yeni bir güvenlik düzeni kurgularken ılımlı islam ile başta ortadoğu ve orta asya'ya türkiye üzerinden girmek için fetö'yü kullandığı yönünde. fetö'nün asıl amacının da türkiye olduğunu düşünmüyorum zira türkiye zaten batı güvenlik ve ekonomik sistemine entegre bir ülkeydi. bence fetö'nün kullanılmasındaki temel sebep soğuk savaş sonrası eskiden moskova etkisinde olan yerleri batı içerisine emme çabasıydı)

    -----

    bu klikleri üstünkörü anlatmışken spekülasyonumu belirtiyorum:

    sedat peker'in son çıkışında arkasında kim olduğu, şu an ona kimin destek olduğu ve koruduğunu hala kestiremiyoruz. mehmet ağar, akp, pelikancıların 2 senedir net şekilde hedefinde olan peker sadece kendi kaynakları ile bu kadar kotarıyor olabilir mi? bu kadar içeriden haber alıp erkenden hareket edebilir mi? sanmıyorum ama biz ne bilelim?

    -alaattin çakıcı ve mhp'nin akp'nin zamanında peker ile örgütlediği sokak yapısına girişmeye çalıştığını baz alırsak, çakıcı'nın peker'e destek olduğunu düşünmek zor. hele ki geçen sene videoları ilk çektiğinde peker de çakıcı'dan şüphelenmiş olacak ki o taraflara sallamıştı, sonra geri vites yapmıştı ve albayrak'a yüklenmişti.

    o zaman iki alternatif var:
    -fetö yardımcı oluyor iktidar ile mücadelesinde kullanmak için. ben bunu sanmıyorum zira fetö 2016'dan beri kamudan ve özel sektörden patır patır söküldü. ama süreçten keyif aldıkları kesin.

    o zaman kim kalıyor?

    - peker'in eski dostları? malum peker'i peker yapan kişi veli küçük idi. veli küçük alexander dugin'in bile bahsettiği, tsk içerisindeki en büyük dostumuz dediği (böyle bir şey okuduğumu hatırlıyorum şu an teyit edemem) ve jitem'in kurucularından olarak geçen, vatan partisi ile bağlantılı bir avrasyacı.
    yani derin devletin aydınlık grubu ile bağlantılı olan, kadrosu eski mgk-asker emeklisi dolu olan vatan partisinin ekibinden. malumunuz son 2-3 yılda mavi vatan, kıbrıs sorunu vs gibi konularda ve askeri stratejik ittifaklarda türkiye avrasyacı-ulusalcı komutanların söylemine gelmişti. hatta doğu perinçek erdoğan bizim istediğimiz yere geldi diyor, her gün iktidar medyasında kendisi ve bir sürü "güvenlik uzmanı" kadrosu boy gösteriyordu. avrasyacılar ve iktidar, mhp ile bir olarak 3 başlı bir yönetim kurmuştu.

    lakin son 1 senede mavi vatan ve diğer avrasyacı söylemlerden dönüş olmuş, rusya ile zıtlaşma yeniden başlamış, avrasyacıların kanallarından biri olan veryansın tv'de yayınlanan montrö ile ilgili bir komutanlar bildirisinde iktidar resmen avrasyacılara tokat atmıştı. geçtiğimiz sene yaş'da bir çok avrasyacı subayın tasfiye olması, hulusi akar'ın konumunu iyice güçlendirmesi, kahraman ilan edilen cem gürdeniz'in tekrar hain ilan edilmesi ve yeni yaş süreci potansiyel tasfiyelerinin de gelmekte olduğunu göz önüne alırsak..........evet konuyu çok uzattım bir yerlere çektim........hazır mısınız?........ya diyorum, peker'e şu an destek atanlar, peker'in eski yönlendiricisi olan avrasyacılar ise? iktidar ile yeniden ters düştükleri için iktidara bu şekilde operasyon çekiyorlar ise?

    food for thought, sadece atıyorum yani böyledir vs gibi bir argüman sunmuyorum. çünkü avrasyacıların sessizcene yok olacağını şu saatten sonra sanmıyorum.
5607 entry daha
hesabın var mı? giriş yap