• "sakarya üniversitesi'nde görevli prof. dr. ahmet özmen'in dersi esnasında bir öğretim görevlisi arkadşı geliyor. kendisi de arkadaşıyla konuşabilmek için "derse 5dk ara veriyorum" diyip kamerasını kapatıyor ama mikrofonunu kapatmayı unutuyor. öğretim görevlisi arkadaşına-kendisine bir başvuru geldiğini, baum müdürü ve bölüm başkanı olduğunu söylediğini, gelip staj yapabileceğini ama kimseye yaymaması gerektiğini- söylüyor. devamında arkadaşı da "bizde profesör dayısı, ben tanımıyorum." diyerek yaptığını belli ediyor. daha sonra ahmet özmen kendi yeğeninin de geleceğini vs. anlatıyor. ardından derse döndüğünde mikrofonun açık olduğunu fark edip öğrencilere "sorun yok siz de duymuş oldunuz biz böyle arada konuşuyoruz zaten mesele değil" diyor!"

    video: https://twitter.com/…aro/status/1392980525330145280

    #meseledegil

    edit: hocadan gelen açıklama:

    "merhaba arkadaşlar,
    6 mayıs 2021 tarihli online dersim sırasında, baum'da benim yanımda staj yapmak isteyen bir öğrenci hakkında bir arkadaşımla yaptığım konuşmam sosyal medyaya taşınmıştır. olayı net olarak anlamadan ve bilmeden sadece zan üzerine yapılan suçlayıcı bu paylaşım beni çok üzmüştür.
    bilindiği üzere baum için resmi olarak açılan bir staj pozisyonu yoktur. ayrıca baum'da yapılan işlerin ciddiyeti de stajyer almak konusunda bizi çekimser kılmaktadır. bu nedenle sadece sorumlu kişi inisiyatif alarak bir stajyer bulundurabilir. staj süresince sorumlu olacağım bir öğrenciyi seçme özgürlüğü de benim en doğal hakkımdır. ayrıca benden mail ile olsun sözlü olsun bu ve benzeri konularda yardım isteyen kim olursa olsun her daim elimden geldiğince destek olmuşumdur.
    yapılan onur kırıcı ve üzücü bu suçlamalar sonrası şunu da açıklamak isterim. ne üniversitede, ne de baum'da tanıdığım veya yakınım tek bir çalışan yoktur. stajyerlerin yapacağı işlerden tamamen benim sorumlu olmam ve birimin yapılan yazılımlar açısıdan saü için kritik olması, kabul edeceğim stajyerin birebirde kendisini tanıyor olmamı veya iyi referanslı olmasını gerektirmektedir. bu işin mesuliyetini ve takibini de bizzat üzerime aldığım için maalesef çok sayıda öğrenciyi kabul edemiyorum.
    tekrar belirtiyorum. açılan bir staj pozisyonu yoktur. bu sadece benim kendi isteğimle ve sorumluluğumda ücretsiz yetiştirmek üzere stajyer almamdır.
    son olarak bu asılsız iftirayı ortaya atan her kimse ilgili yerlerden silmesini yapamıyorsa da aynı platformlardan düzeltme açıklaması yapmasını rica ediyorum.
    diğer taraftan baum'da çalışmak isteyen yetenekli mezun öğrenci arıyoruz ancak bulamıyoruz, içinizde uzun dönem çalışmak isteyen varsa memnuniyetle ekibimize dahil etmek isteriz.
    ahmet özmen"

    edit2: özelden "itibar suikastı yapıyorsun", "hocayı linclettiryorsun" gibi mesajlar aldığım için bu editi yapıyorum. arkadaşlar bu konunun açılması saü bilgisayar mühendisliği öğrencileri tarafından alınmış ortak bir karardı. kendi kafama göre açmadım, aynı sekilde görüntü ve yazi da öğrenciler tarafından alındı ve kararlastirildi. turkiye de yaşadığımızı bildiğimden normalde böyle bir şey için başlık açma gereği bile duymaz guler geçerdim fakat arkadaşlar burada bir haksızlık olduğunu düşündükleri için konuyu sosyal medyaya taşımak istediler.

    edit3: arkadaslar bu editi de hocanin uzerine fazla gidildigini dusundugum icin yaziyorum. ahmet hoca ile cok bir tanisikligim yok ama derste gordugum kadariyla iyi bir insan kendisi. yardimsever, ogrenci yanlisi. burada bahsedilen torpil olayini da kotu bir niyetle yaptigini dusunmuyorum. evet yaptigi seyin etik olarak dogrulugu tartisilir fakat bu konuyu farkli yerlere tasimamak lazim. evet ulke de buyuk bir adam kayirma, torpil sorunu var fakat ahmet hocanin bu sorunun bir parcasi oldugunu dusunmuyorum. ahmet hoca veya bolumden birisi burayi okuyorsa baum'a bolum icerisinden stajyer ogrenci alimlari baslatmak ogrencilerin gonlunu almak adina guzel bir hamle olabilir. hem boylelikle tum bu olaylar en sonunda guzel bir seye vesile olmus olur. ogrencilerden veya ahmet hocadan baska bir mesaj olmadigi surece bu da bu baslik icin son editim.
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap