15 entry daha
  • başlık sahibinin 2010 yıllarına gençliğim diyerek beni elemlere kederlere götüren başlık.
    yazarın gittiği en son yeni melek konserinde de çalışmış bir insan olarak saymaya başlayayım.

    tabii şimdi nesil farkı olunca aynı adreslerde farklı mekanlar, farklı hikayeler oluyor.

    40 ve üstü yaş yazarlara selam çakarak, kafe pi ve engin, yunus, tolga troykasından evvel o sokak emek sinemasının sokağı olarak geçerdi. sokaktan girip emek sinemasını geçtiğinizde karşınıza ilk olarak black sea tatoo ile hemen solunda daha sonraki seneler sokağın en sonuna taşınan pendor karşılardı. sağ omzunuzu pendora verdiğinizde hemen sağdaki yan sokağı geçtiğinizde sizi 2000'li yıllarda bronx, 2001'den sonra da ex-bronx olarak ismini değiştiren uzunca bir süre de suitcase, gripin gibi grupların ilk sahne aldığı mekanı görürdünüz. (suitcase grubunun ilk mi bilmiyorum. buddha da olabilir;ama taksimde ilk çıktıkları mekandı)

    hemen yanında sokağın müdavimlerinin de tanıdığı özben ve berk'in çalıştığı rhpozitif
    hemen onun üst katında yandan merdivenle çıkılan gitane, rhpozitifin yanında şişman barış'ın sahibi olduğu arka sokak. onun da hemen yanında daha sinema yapım şirketleri varken orayı ilk olarak çay ocağı olarak işletmeye başlamış daha sonra bara çevirmiş samsunlu bahattin abinin mekanı yeşilçam bar bulunurdu. genelde akşam 10-11 den sonra da tam bahattin abinin karşısında seyyar kebapçı esat usta olurdu. 2008'den sonra bir sürü gazete salaş barlar gitti, sokakta bar kültürü gelişiyor diye yazdılar. hiçbir zaman o sokak gibi olmadı. ha bu arada atlamayayım ayıp olmasın, 2004-2006 tarihleri arasında gitane'ın giriş katında şuanda dalyan'da yaşayan eski kadıköy rock pub müdavimlerinden dövmeci hasan ataoğlu'nun nasıl tanıştıklarını hiçbir zaman çözemediğim punk (miço) engin ile işlettiği dövme stüdyosu vardı.

    vay anasını be.

    yazarın da bahsettiği sepultura, testament, skid row, anathema, konserlerinde çalıştığım kulisinde hikayeler yaşadığım kendi basık, akustiği kötü;ama anıları güzel yeni melek.

    neyse daha fazla yazmayayım. yukarıda bir yazar arkadaş bir kaçını entrye bırakmış zaten. ek olarak mojo, hayal kahvesi, aaa bak pulp da efsane mekandı. hey gidi hey

    edit: @newman sağ olsun hatırlattı. hasan abi dalyan'da yaşıyor.
    edit piaf: içeriden sağlam bilgi geldi. kebapçı esat abiymiş.
384 entry daha
hesabın var mı? giriş yap