1 entry daha
  • koc universitesindeki ilk döneminde dersine girmeden önce programdan görüp okulda differential equations hocasının rus bir kadın olduğu dedikodusunu yaymama sebep olan isim*. mühendis adaylarının önüne gelen her önermeyi proof ya da disproof edebilmesi gerektiği gibi yanlış bir inanca* sahip olan matematik profesörü.
    70 kişilik sınıfta çıt çıksa deliye dönmesi,bişey soracaksanız arkadaşınıza değil bana sorun diyip, sorunca da "insaf ben size bunu öğretmedimmi?açın defterinize bakın" diyip üzerinize yürümesi,alıp defterinizi kontrol ettikten sonra o şeyi bulamadığı takdirde "siz derse gelmiyorsunuz" diye sizi azarlaması*, ardından o konunun aslında hiç işlenmediğinin anlaşılmasıyla büyük şaşkınlık yaşaması tipik hareketlerindendir.
    derslere elinde hiç bir kağıt parçası bile olmadan gelmesi insanlara ben bu dersi doğaçlama anlatıcak kadar manyağım* imajı verir. ayrıca her yeni teorem anlatışında o teoremi bulan insanın hayat hikayesini anlatmaya bayılır.
    yinede diğer üni hocalarının çoğunun aksine düşük bi not aldığınızda sizi ofisine çekip bi güzel azarlaması,hatta ve hatta tartaklamasının sizin iyiliğinizi aşırı düşünmesinden kaynaklandığı bilindiği için hareketlerine kızamadığınız insan.
    sınıfta olan bi olaydan sonra anlattığı küçük anektodlar bazen hakikaten komik oluyor. tabi bi süre sonra öğrencilerin beklentisi arttığında yaptığı kötü bi espriden sonra patavatsız bi tepki alınca* bi daha anlatmaz oldu. ayrıca (bkz: hayatın akışını değiştiren teoremler) (bkz: günlük hayatta çok işe yarayacak formüller)
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap