9 entry daha
  • orta okuldan yeni mezun olmuş genç bünyenin hayatının en hatalı kararını vererek kayıt olduğu ve pişmanlığını bir ömür çekeceği orta öğretim kurumu.

    düşünsenize, daha yaşı 15 olan çocuk, o yaşının vermiş olduğu tecrübesizlik ve bilgisizlikle meslek lisesine gidip katsayı zulmüne maruz kalıyor. zulüm, çünkü ona ne yapması veya neyi yapmaması gerektiği söyleniyor. bu baskıdır, zulümdür.

    imam hatip liselileri yıldırmak için mağdur olan insanların yuvasıdır meslek liseleri. evet üvey evlat muamelesi görür. öğretmeni boş verir nasıl olsa össye girmez öğrencisi, zaten iş bulamaz öğrencisi, zaten ideali yoktur idealsiz bırakılmıştır. verir ödevi gider odasında çayını içer, ilgilenmez öğrencisiyle.

    düz liseye giden öğrencinin yarışacağı bir rakip değildir meslek liseli öğrenci. çünkü meslek liselinin seçmek zorunda bırakıldığı bölüm bellidir. kendi lisesinde öğretmen olmak. zaten herkesin öğrenci yollamaya korktuğu bir okula öğretmenlik yapmak zorunda bırakılır, o da kadro olursa.

    şimdi soruyorum; allah aşkına 15 yaşında vermiş olduğu bir karar bir insanın yaşamına neden bu kadar etki eder ki? neden bu "zorunluluk", neden rehberlik hizmeti verilmez orta okuldan yeni mezun olmuş genç öğrenciye? evet salak gibi soruyorum eğitim sisteminin çarpık olduğu bir ülkede yaşıyor olmama rağmen.
136 entry daha
hesabın var mı? giriş yap