457 entry daha
  • tanım: soruşturmanın yalnızca cezalandırma değil, şüphelerin giderilmesi, bir suçun varlığı değil yokluğunun da ortaya çıkartılabilmesi olduğunu anlayabilen eşsiz bir savcının açıklamasıdır.

    girdi:
    adamın söyledikleri görüşü değil iddialar. adam da bu iddiaları soruşturacağım burada önlem adı altında insanlar insanlık dışı bir yaşama hapsedilmiş olabilir diyor. bu da teknik olarak bir iddianame. delil kendisi topladığı gibi iletin de diyor bunlar da suçun varlığına ilişkin veriler. bakanlıklara biraz sallıyor bu da bağımsız olduğunun bir göstergesi aynı zamanda baskı altında hissedişine karşı verilen bir tepki. daha ne yapsın lan bir savcı? allah korusun bir gün yolunuz düşerse bu savcımın videosunu açıp yanaklarını öpersin sen neymişsin diye. adam 4 5 gömlek fazla bu sisteme. abd'de savcılık yapsa 5 yılda bölge savcısı olur.

    cumhuriyet savcısı, bir avukat olarak uzun süredir mumla aradığım bir karaktere sahiptir.

    soruşturma yürütmek, bu konuda kamuoyunu aydınlatmak ve gerekli delilleri talep etmek savcının görevi dışında değildir.

    yapılan, gördüğü, suç teşkil eden davranışlara karşı (buna türk kimliğini tahkir edici reklam kampanyaları da dahil) açıklama yapma, kamuoyunu bilgilendirme hukuk devleti ilkesinin bir gereğidir. bu hususta kanunla sınırlandırılmamıştır çünkü cumhuriyet savcısı kamu düzeninin kılıcıdır.

    modern hiçbir devlette savcı ve avukatlar baskı altına alınamaz, ne yapacağı, neyi açıklayacağı sınırlandırılamaz. ülkemiz savcıları bu yeteneklere sahip değil, bu sebeple bu savcımızın yaptığı; haklı, meşru, hukuki açıklamalar ve soruşturmayı kamuya duyurması size anormal gelebilir muhtemelen 50 yıldır ilk defa bir cumhuriyet savcısı doğru iş yapmaktadır.

    ha bu arada, zekeriya öz gibi şerefsiz köpekler ergenekon davasızamanında çıkıp gazetelere röportaj verirken bir çoğu alkışlıyordu burada eleştirenlerin.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap